Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εξωραϊσμό ζητά ο Δήμος Λάρνακας, αναμένεται η θέση της Μητρόπολης Κιτίου
Εξωραϊσμό ζητά ο Δήμος Λάρνακας, αναμένεται η θέση της Μητρόπολης Κιτίου

Εξωραϊσμό ζητά ο Δήμος Λάρνακας, αναμένεται η θέση της Μητρόπολης Κιτίου

Την επίσημη θέση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου αναμένουν οι Δημοτικές Αρχές Λάρνακας, αναφορικά με την ανάπτυξη του πάρκου παρά το κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου, ένα ζήτημα, το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η μελλοντική μορφή του πάρκου, το οποίο περιβάλλεται από τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή και τις οδούς Πλούτωνος και Αγίου Γεωργίου Κοντού, είναι ένα θέμα που απασχολεί και ανησυχεί ιδιαίτερα τους περιοίκους, έπειτα από πληροφορίες (ανεπίσημες) που διέρρευσαν, σύμφωνα με τις οποίες η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του τεμαχίου, προγραμματίζει οικοδομική ανάπτυξη στην περιοχή, κάτι που μεταφράζεται με την εξαφάνιση του χώρου πρασίνου.

Οι κάτοικοι της περιοχής εναντιώνονται σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο κι επιθυμούν διακαώς την αναβάθμιση του υφιστάμενου πάρκου, το οποίο δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση.

 

 

Όπως πληροφορούμαστε,  τον Οκτώβριο του 2017, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ενημέρωσε γραπτώς τη Διαχειριστική Επιτροπή της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ότι ο δήμος κατέληξε σε συμφωνία με ιδιωτικό οργανισμό για χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης του πάρκου Αγίου Γεωργίου μέσα από το πρόγραμμα υιοθέτησης χώρων πρασίνου που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια ο δήμος της πόλης.

Ο κ. Βύρας ζητούσε την συγκατάθεση της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου για την ανάπτυξη του πάρκου. Μάλιστα, η Εκκλησιαστική Επιτροπή ενημερώθηκε για την πρόθεση του Δήμου Λάρνακας να ζητήσει από τους χρηματοδότες την τοποθέτηση παιγνιδιών για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο χώρο με δεδομένο ότι δίπλα ακριβώς από το πάρκο βρίσκονται τα περισσότερα ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η προσπάθεια, ωστόσο, δεν καρποφόρησε ακόμα.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, η Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου ζήτησε άδεια για οικοπεδοποίηση του πάρκου, η οποία όμως απορρίφθηκε από το Δήμο Λάρνακας. Τα τελευταία χρόνια το θέμα εκκρεμεί, αλλά αναμένεται να επανέλθει στην ατζέντα του Δήμου Λάρνακας το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει οριστικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την ανάπτυξη του συγκεκριμένου χώρου (έναντι της παλιάς ΣΠΕ Μακράσυκας). Καταλυτικής σημασίας θεωρείται η θέση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου επί του θέματος.  Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί σε επικείμενη συνάντηση του Ανδρέα Βύρα με τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend