Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σ’ εγρήγορση οι επιχειρηματίες ελ. Αμμοχώστου για του σχεδιασμούς της Τουρκίας
Σ’ εγρήγορση οι επιχειρηματίες ελ. Αμμοχώστου για του σχεδιασμούς της Τουρκίας

Σ’ εγρήγορση οι επιχειρηματίες ελ. Αμμοχώστου για του σχεδιασμούς της Τουρκίας

Τον έντονο προβληματισμό τους για τις εξελίξεις στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και για τις κινήσεις του κατοχικού καθεστώτος εκφράζει η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία ελεύθερης Αμμοχώστου, η οποία συνεδρίασε πρόσφατα, στην παρουσία δημάρχων και κοινοταρχών της επαρχίας, και συζήτησε τα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τις τοπικές αρχές της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου. Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για το θέμα και όπως λέχθηκε αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα κύκλο επαφών με τους αρμόδιους φορείς, σε μια προσπάθεια ν’ αποτραπούν οι σχεδιασμοί της Τουρκίας και του ψευδοκράτους για την κατεχόμενη πόλη του Ευαγόρα.

Ο πρόεδρος της Τουριστικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου Πέτρος Πέτρου δήλωσε ότι ένα πιθανό άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα έχει αρνητικότατες συνέπειες στην οικονομία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και κυρίως στην τουριστική της βιομηχανία. «Ήδη από το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της επαρχίας μας, τόσο από ντόπιους, όσο και από ξένους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της εταιρείας JCC, 38 εκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδέψει οι Ελληνοκύπριοι επισκέπτες στα κατεχόμενα τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα, την ίδια ώρα που καθημερινά χιλιάδες ξένοι περνούν στα κατεχόμενα από το οδόφραγμα της Δερύνειας. Εκτός από τον περιφερειακό συναγωνισμό στον τουρισμό που έχουμε να παλέψουμε φέτος σαν Κύπρος, δηλαδή με την Τουρκία και τις χώρες της βορείου Αφρικής, δυστυχώς έχουμε δημιουργήσει έναν κύριο ανταγωνιστή στον τουρισμό μας μέσα στο ίδιο μας το σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτρου.

Ο Πρόεδρος της Τουριστικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου εξέφρασε την άποψη ότι η φετινή καλοκαιρινή τουριστική σεζόν θα κλείσει με μείωση πέραν του 10% σε σχέση με πέρσι. Εξήγησε ότι οι αφίξεις τουριστών το φετινό καλοκαίρι μπορεί να ήταν μειωμένες, παρατήρησε, ωστόσο, ότι η μείωση στο ποσοστό διαμονής τους στις ελεύθερες περιοχές ήταν σαφώς μεγαλύτερο κι ενδεχομένως περισσότερο από 10% σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Και τούτο, όπως είπε, λόγω της αυξημένης προσέλευσης περιηγητών στα κατεχόμενα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend