Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στις καλένδες ο παρακαμπτήριος Ζυγίου
Στις καλένδες ο παρακαμπτήριος Ζυγίου

Στις καλένδες ο παρακαμπτήριος Ζυγίου

Σε βάθος χρόνου τοποθετείται το αίτημα του Κ.Σ. Ζυγίου, για κατασκευή παρακαμπτήριου δρόμου, ένα έργο που παραμένει στις ελληνικές καλένδες εδώ και χρόνια.

Από τον Ιούλιο του 2017 ο Υπουργός Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια περιφερειακής σύσκεψης, είχε δώσει οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών.

Σε σύσκεψη που ακολούθησε στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, τον Οκτώβριο του 2018, το Κ.Σ. Ζυγίου ζήτησε εκ νέου επίσπευση της διαδικασίας κατασκευής του παρακαμπτήριου δρόμου με βάση το επικαιροποιημένο σχέδιο που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας το 2014 και υιοθετήθηκε από την τοπική αρχή το καλοκαίρι του 2017.

Μ’ επιστολή του, ημερομηνίας 7 Ιουνίου 2019, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος απαντούσε σ’ ερώτημα του βουλευτή Χρ. Ορφανίδη, για το πού βρίσκεται το υπό αναφορά αίτημα του Κ.Σ. Ζυγίου, αναφέρει ότι με βάση τα νέα πολεοδομικά και αναπτυξιακά δεδομένα που διαμορφώνονται στην γύρω περιοχή και την πρόθεση του κράτους για ελαχιστοποίηση της οχληρίας από την δημιουργία του Ενεργειακού Κέντρου, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας απέστειλε τον περασμένο Οκτώβριο επιστολή προς το Τμ. Δημοσίων Έργων με εισήγηση όπως το έργο που αφορά την κατασκευή του παρακαμπτήριου δρόμου Ζυγίου, να συμπεριληφθεί για υλοποίηση παράλληλα με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της ευρύτερης Ενεργειακής και Βιομηχανικής Περιοχής Βασιλικού.

Από την πλευρά του, το Τμ. Δημοσίων Έργων ενημέρωσε πριν από μερικούς μήνες την Επαρχιακή Διοίκηση ότι ο παρακαμπτήριος δρόμος αναμένεται να υλοποιηθεί… μελλοντικά, στα πλαίσια της ανάπτυξης στην περιοχή ή μέσω πρωτοβουλίας των τοπικών αρχών. Και τούτο, διότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων, η υλοποίηση του κυρίου οδικού δικτύου στην περιοχή του Ενεργειακού Κέντρου θα συμβάλει τα μέγιστα στην επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στην περιοχή.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend