Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μόνο οι εξέδρες αφέθηκαν στο Κοινοτικό Λάρνακας, για να θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν
Μόνο οι εξέδρες αφέθηκαν στο Κοινοτικό Λάρνακας, για να θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν

Μόνο οι εξέδρες αφέθηκαν στο Κοινοτικό Λάρνακας, για να θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν

Στην ιστορία πέρασε το Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας, το οποίο πλέον είναι παρελθόν με την μορφή που το γνώρισαν και το έζησαν οι Λαρνακείς τις προηγούμενες δεκαετίες. Ο ιστορικός χώρος άθλησης και πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους δημότες της Λάρνακας δεν υπάρχει πια. Το κτίριο έχει κατεδαφιστεί και μόνο οι εξέδρες απέμειναν για να θυμίζουν τις ένδοξες εποχές του ΠΟΛ στο μπάσκετ και τους αθλητικούς αγώνες που λάμβαναν χώρα στον χώρο.

Τα κατασκευαστικά έργα για ανάπλαση του Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο εργολάβος έπιασε δουλειά από τις αρχές περασμένου Ιανουαρίου και αναμένεται ότι σε 15 μήνες από την έναρξη των εργασιών θα παραδώσει ένα ολοκαίνουργιο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο, το οποίο θα περιγράφεται ως Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας.

 

 

Τα σχέδια περιλαμβάνουν επέκταση και αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο θα διαλαμβάνει τη δημιουργία ανοικτού και κλειστού χώρου ενεργητικής απασχόλησης, υγιούς ψυχαγωγίας κι εκγύμνασης. Θα παρέχει, ακόμα, τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναγκών ομάδων διαφορετικών εθνικοτήτων και χαμηλής εισοδηματικής τάξης.

Προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία πολυπολιτισμικού κέντρου, το οποίο θα στεγάζει τις δράσεις επιμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η ολική δαπάνη υπολογίζεται στα 4.2 εκατ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», μέσω του συνολικού ποσού περίπου 18 εκατομμυρίων ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Λάρνακας.

Με την ίδια χρηματοδότηση ολοκληρώθηκε ο νέος δημοτικός κήπος, ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα δημοτική αγορά και την ανάπλαση της Λέσχης Λάρνακας, ενώ θα ακολουθήσει η ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί και η βελτίωση δρόμων στο κέντρο της πόλης για εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ.

Πίσω από το Κοινοτικό, δημιουργούνται και οι νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend