Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζει η ανάπλαση δρόμων για ΑΜΕΑ στη Λάρνακα
Αρχίζει η ανάπλαση δρόμων για ΑΜΕΑ στη Λάρνακα

Αρχίζει η ανάπλαση δρόμων για ΑΜΕΑ στη Λάρνακα

 

 

Ξεκινά η ανάπλαση δρόμων στο κέντρο της Λάρνακας, ούτως ώστε να παρέχονται οι κατάλληλες διευκολύνσεις για διακίνηση των ΑΜΕΑ. Χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας η υπογραφή του συμβολαίου με την κοινοπραξία Kedris Construction Ltd & S. Hadjichristofi Construction Ltd Join Venture για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑΜΕΑ στο κέντρο της Λάρνακας».

Οι εργασίες θ’ αφορούν την ανάπλαση δρόμων και πεζόδρομων στο αστικό κέντρο της πόλης, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της Λάρνακας, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμα από ΑΜΕΑ.

Το έργο θα επεκταθεί περιμετρικά του μεγάλου τζαμιού παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο, τις οδούς Κλεάνθη Καλογερά και Μαυροϊδή, την οδό Αγίου Λαζάρου και τις οδούς Αρμένικης Εκκλησίας, Κορδικτώνος, Βασιλέως Ευαγόρου και τμήματος της οδού Ερμού.

 

Η δαπάνη ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια, 126 χιλιάδες ευρώ, επιπλέον ΦΠΑ. Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Οι κατασκευαστικές εργασίες θ’ αρχίσουν την 1η Ιουνίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 18 μήνες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend