Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Φυλάκιση για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος
Λάρνακα: Φυλάκιση για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος

Λάρνακα: Φυλάκιση για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος

 

 

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση καταδίκασε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας 58χρονο οδηγό λεωφορείου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, μετά από δική του παραδοχή, σε υπόθεση πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος με θύμα 17χρονο μοτοσυκλετιστή. Παράλληλα, το δικαστήριο του στέρησε την άδεια οδήγησης για περίοδο 12 μηνών. Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, γεγονός που λήφθηκε υπόψη ως μετριαστικός παράγοντας κατά την επιμέτρηση της ποινής.

Το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη αργά το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου 2017, στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λάρνακα, στη συμβολή της με την οδό Φίλιου Τσιγαρίδη (πλησίον του κεντρικού αστυνομικού σταθμού).

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, ο δυστύχημα συνέβη όταν το λεωφορείο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος με κατεύθυνση από τον αστυνομικό σταθμό προς το λιμάνι, στην προσπάθειά του να στρίψει στην οδό Φίλιου Τσιγαρίδη, ανέκοψε την πορεία μοτοσυκλέτας μικρού κυβισμού που οδηγούσε ο άτυχος Ανδρέας Αλεξίου, από τα Λιβάδια, που ταξίδευε από την αντίθετη κατεύθυνση. Από την σύγκρουση, ο νεαρός μοτοσυκλετιστής, ο οποίος δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, εκτινάχθηκε στην άσφαλτο και βρήκε τραγικό θάνατο. Στον οδηγό του λεωφορείου έγινε έλεγχος αλκοτέστ με μηδενική ένδειξη.

 

Τραγική ειρωνεία σ’ αυτή την υπόθεση (εκτός βέβαια από την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής) είναι ότι ο 58χρονος κατηγορούμενος με τον θετό πατέρα του θύματος εργάζονταν στην ίδια εταιρεία λεωφορείων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend