Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις της Πετρολίνα στο τερματικό καυσίμων
Ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις της Πετρολίνα στο τερματικό καυσίμων

Ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις της Πετρολίνα στο τερματικό καυσίμων

 

 

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ από κυπριακή εταιρεία θεωρούνται οι νέες εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της Πετρολίνα, στο νέο τερματικό καυσίμων στο Βασιλικό.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή ξενάγηση των δημοσιογράφων στις νέες εγκαταστάσεις, η Πετρολίνα είναι η πρώτη εταιρεία πετρελαιοειδών στην Κύπρο που επένδυσε σε υποδομές αποθήκευσης και διαχείρισης υγρών καυσίμων στην περιοχή του Βασιλικού.

Στο χαιρετισμό του ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Κωστάκης Λευκαρίτης είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα που υπεγράφησαν με το κράτος θα τηρηθούν, εφόσον και οι σχετικές άδειες δοθούν με βάση τα χρονοδιαγράμματα.

 

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Πετρολίνα Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις στο Βασιλικό είναι τεχνολογίας ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τελευταίου τύπου, με πλήρη αυτοματοποίηση του τερματικού, με νέες τεχνολογίες πρόσθετων (additives) που δίνουν στην εταιρεία τη δυνατότητα να διαθέτει άριστης ποιότητας προϊόντα.

Όπως τόνισε, τα προϊόντα της Πετρολίνα διαθέτουν όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες τόσο για την ασφάλεια του περιβάλλοντος, όσο και των γειτονικών περιοχών.

Η παρουσίαση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό έγινε από τον γενικό διευθυντή επιχειρήσεων της εταιρείας Δημήτρη Μαυρομίχαλο, ο οποίος ανέφερε ότι η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ και ότι οι νέες εγκαταστάσεις θα ολοκληρωθούν εντός των χρονικών περιθωρίων που είχαν από την αρχή τεθεί, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2019. «Μέσω του μεγαλεπήβολου αυτού έργου θα παρέχεται η πλέον σύγχρονη και άμεση εξυπηρέτηση τόσο στις φορτοεκφορτώσεις, όσο και στη διανομή. Στο τελικό στάδιο του έργου θα υπάρχει η δυνατότητα να καλύπτεται ολόκληρη η Κύπρος καθώς και διεθνείς αγορές», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή ξενάγηση – ενημέρωση, η διεκπεραίωση του έργου των νέων εγκαταστάσεων της Πετρολίνα στο τερματικό του Βασιλικού θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, το τερματικό της Πετρολίνα (σε γη που αγόρασε η εταιρεία) θ’ αποτελείται από 18 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 113 χιλιάδων κυβικών μέτρων όλων των τύπων υγρών καυσίμων, δηλαδή 77 χιλιάδες κυβικά μέτρα περισσότερα σε χωρητικότητα απ’ ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λάρνακα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend