Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι Φάροι στη Μαρίνα Λάρνακας
Οι Φάροι στη Μαρίνα Λάρνακας

Οι Φάροι στη Μαρίνα Λάρνακας

Οι παλιοί φάροι και ο γερανός στη μαρίνα της Λάρνακας, σημεία αναφοράς για κάθε Σκαλιώτη, είναι σε άθλια κατάσταση, παρά τις πολλές προσπάθειες αρκετών Φίλων. Συνδέθηκαν για δεκαετίες με τις βουτιές των νέων και με τη ρίψη του Σταυρού την ημέρα των Θεοφανίων.
Προσπαθήσαμε στο παρελθόν και μάθαμε ότι υπήρχε κονδύλι 10.000 Ευρώ για την αποκατάστασή τους, αλλά δεν έβρισκαν οι Υπηρεσίες εταιρία να αναλάβει. Συνάντηση με κανάλι για προώθηση του θέματος ναυάγησε χωρίς να ξέρω γιατί.

Οι φάροι αυτοί ( άνω των 100 ετών) είναι σημαδιακοί και σημαντικοί για τους Λαρνακείς. Συνδέονται με τα Θεοφάνια και με το γεγονός ότι πολλοί έκαναν βουτιές εκεί και έχουν ωραίες ανμνήσεις.

Δεν έχω τον τρόπο να «πιέσω» κανένα Υπηρεσιακό παράγοντα για το θέμα. Εξάλλου, η Λάρνακα έχει άλλα σημαντικά προβλήματα ( έτσι μου λένε για δεκαετίες) που δεν είναι θέμα οι φάροι. Αν οι λειτουργοί των Μ.Μ.Ε. θέλουν κι άλλες πληροφορίες, ευχαρίστως θα τους δώσω.

Στη φωτογραφία μας ομάδα νεαρών ( 1933) ενώ διασκεδάζουν κι ένας από αυτούς κάνει τον «πεθαμένο» ( επιπλέει στο νερό).

Λούης Περεντός

Send this to a friend