Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ζήτησε νομική αρωγή από το κράτος για να την υπεράσπισή του
Ζήτησε νομική αρωγή από το κράτος για να την υπεράσπισή του

Ζήτησε νομική αρωγή από το κράτος για να την υπεράσπισή του

 

 

Παρόλο που κατηγορείται ότι εξαπάτησε εκατοντάδες ανέργους αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, εντούτοις ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Τζαμάλ Μπεν Χασάν, ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 εμφανίστηκε… ως ο «μεγαλοεπιχειρηματίας» Γεώργιος Κρασόπουλος, δήλωσε χθες στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ότι δεν έχει χρήματα ούτε για να αναθέσει την υπεράσπισή του σε δικηγόρο, γι’ αυτό και ζήτησε νομική αρωγή από το κράτος.

Ο 64χρονος Τυνήσιος αντιμετωπίζει συνολικά 554 κατηγορίες ενώπιον του Κακουργιοδικείου, οι οποίες αφορούν πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπία, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο μεγάλος αριθμός κατηγοριών που αντιμετωπίζει αποτελεί ρεκόρ για τα κυπριακά δικαστικά χρονικά όσον αφορά ποινικές υποθέσεις.

 

Το Κακουργιοδικείο έκανε αποδεκτό το αίτημα του Μοχάμεντ Χασάν και όρισε την υπόθεση στις 27 Μαρτίου, οπόταν θ’ απαγγελθούν και οι 554 κατηγορίες εναντίον του και με την συμβουλή του δικηγόρου του θα κληθεί ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι ενοχή.

Μέχρι τότε διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της  υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2013.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή, για τα κυπριακά δεδομένα, υπόθεση εξαπάτησης του κοινού και κυρίως ανέργων προσώπων, στους οποίους ο κατηγορούμενος φέρεται να υποσχέθηκε εργασία σε οικοδομές με καλό μισθό στην πόλη Λιλ της Γαλλίας.

Ωστόσο, αφού εξασφάλισε απ’ αυτούς την προκαταβολή, στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 64χρονος φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος ενός πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος που δρούσε στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης με στόχο την εξαπάτηση του κοινού. Ήδη, το πρόσωπο αυτό έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης στην Ελλάδα για παρόμοια αδικήματα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend