Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τέλος στο ξενοδοχείο – φάντασμα
Τέλος στο ξενοδοχείο – φάντασμα

Τέλος στο ξενοδοχείο – φάντασμα

 

 

Επιτέλους, φαίνεται να μπαίνει ένα τέλος στο έκτρωμα του εγκαταλελειμμένου και λεηλατημένου ξενοδοχείου «Εύα», που βρίσκεται στην «καρδιά» της τουριστικής περιοχής Ορόκλινης.

Ένα ξενοδοχείο – φάντασμα, το οποίο παραμένει εγκαταλελειμμένο για περισσότερο από μια δεκαετία, δίπλα από πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Όπως πληροφορούμαστε, η ιδιοκτήτρια εταιρία του «Εύα» (ανήκει σε Κύπριους της Αγγλίας), υπέβαλε πριν από μερικούς μήνες αίτηση στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας για κατεδάφιση του κτιρίου, ενώ πριν από περίπου ενάμισι μήνα οι ιδιοκτήτες υπέβαλαν στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως αίτηση για ανέγερση νέου ξενοδοχείου τριών αστέρων στην ίδια τοποθεσία. Πλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία βρίσκεται σε αναμονή της έκδοσης άδειας οικοδομής. Φαίνεται, λοιπόν, να τροχιοδρομείται η κατεδάφιση ενός κτιρίου που μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλούσε σε μία από τις πιο πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές της ευρύτερης Λάρνακας, στα «σύνορα» Ορόκλινης – Πύλας.

 

Το Κ.Σ. Ορόκλινης χαιρετίζει με ικανοποίηση τη νέα προσπάθεια που γίνεται για ανέγερση καινούργιου ξενοδοχείου στην περιοχή. «Είναι μία θετική εξέλιξη, γι’ αυτό και σαν κοινοτικό συμβούλιο ήδη έχουμε δώσει την συγκατάθεσή μας για να κατεδαφιστεί το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο και στη θέση του να ανεγερθεί μια ολοκαίνουργια μονάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού κοινοτικού συμβουλίου Νεόφυτος Φακοντής και πρόσθεσε: «Από τη μια, με τη λειτουργία του νέου ξενοδοχείου θα αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των τουριστικών κλινών στην Ορόκλινη που ήδη παρουσιάζουν αυξητική τάση με την λειτουργία τριών νέων μονάδων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και από την άλλη θα πάψει επιτέλους η οπτική ρύπανση που για χρόνια παρατηρείται στην περιοχή».

Θυμίζουμε, ότι τα εγκαταλελειμμένα κτίρια ξενοδοχείων επί του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ήταν και παραμένουν ακόμα ένας μεγάλος «πονοκέφαλος», για τους τουριστικούς φορείς της Λάρνακας, οι οποίοι πολλάκις τα τελευταία χρόνια έχουν προβεί σε έντονα διαβήματα προς διάφορες κατευθύνσεις, ώστε να σταματήσει η συνεχιζόμενη οπτική ρύπανση.

Για το ξενοδοχείο «Εύα» είχε γίνει πέρσι μία προσπάθεια, σε συνεργασία και με την τοπική εταιρεία τουρισμού, για να καλυφθεί το εγκαταλελειμμένο κτίριο με ειδικό δίκτυ, ωστόσο η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε λόγω των ανησυχιών ότι το δίκτυο ενδεχομένως να προκαλούσε περαιτέρω ζημιά στο κτίριο.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend