Home ΛΑΡΝΑΚΑ Είναι πολλά τα 30 χρόνια…
Είναι πολλά τα 30 χρόνια…

Είναι πολλά τα 30 χρόνια…

 

 

Όλα τα προβλήματα και αιτήματα της τουριστικής βιομηχανίας της Λάρνακας, τέθηκαν ενώπιον του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με μέλη της τοπικής εταιρείας τουρισμού, δημάρχους και προέδρους κοινοτικών συμβουλίων.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Υφυπουργείου, για τα ζητήματα που απασχολούν σοβαρά τον τουρισμό της περιφέρειας Λάρνακας και ο  συντονισμός των ενεργειών, που θα πρέπει να γίνουν για ικανοποίηση των αιτημάτων.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λ/κας Ντίνος Λευκαρίτης, ενημέρωσε τον Υφυπουργό Τουρισμού, για τα πέντε κυριότερα εκκρεμούντα έργα υποδομής που επηρεάζουν τον τουρισμό της Λάρνακας, που είναι η κατασκευή του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας (φάσεις Γ΄ και Δ΄), έργο το οποίο εκκρεμεί εδώ και 30 χρόνια, η τροχοδρομημένη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου και η αποκατάσταση της περιοχής, η επείγουσα ανάγκη δημιουργίας κυματοθραυστών στις περιοχές Ορόκλινης, Πύλας και Περβολιών καθότι παρατηρούνται έντονα φαινόμενα διάβρωσης, η ανάπτυξη του ενιαίου έργου λιμανιού και μαρίνας και οι πολύ μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Λάρνακας.

 

Στα πλαίσια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης γενικότερα θέματα, που επηρεάζουν τον κυπριακό τουρισμό, όπως είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων υποδομής, η ανάγκη βελτίωσης της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου, το σοβαρό πρόβλημα οπτικής ρύπανσης και η απουσία ξεκάθαρου branding τόσο για την Κύπρο όσο και για την κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών αναφέρθηκαν και σε θέματα που τους απασχολούν, παραθέτοντας συγκεκριμένες εισηγήσεις για βελτίωση της υποδομής και εμπλουτισμού του τουριστικού τους προϊόντος, γεγονός που θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στις περιοχές τους.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού, δήλωσε ότι η Λάρνακα δείχνει τα τελευταία χρόνια μια αξιοσημείωτη δυναμική στον τομέα του τουρισμού, που θα πρέπει δεόντως να αξιοποιηθεί. Υποσχέθηκε, δε, να μελετήσει τα θέματα που υποβλήθηκαν, έτσι ώστε η Λάρνακα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend