
Edem’s Yard: Ποιοι κρύβονται πίσω από το επιτυχημένο brunch της Λάρνακας;
Δεν είναι απλά ένα brunch place. Το Edem’s Yard έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια για πολλούς, τόσο στη Λάρνακα , όσο και από επισκέπτες της πόλης μας που έρχονται μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν τα πεντανόστιμα πιάτα.
Δεν είναι μόνο η γεύση που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον σε αυτό το μαγαζί, αλλά και το νεοκλασσικό design, η κάθε μικρή προσεγμένη λεπτομέρεια και εννοείται το χαμογελαστό προσωπικό. Και πώς να μην χαμογελάς όταν δουλεύεις σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον.
Bagels, French toast, μπέικον, αυγά, σπανάκι, ομελέτες, pancakes. Ότι τραβάει το στομάχι σου θα το βρεις εδώ συνδυασμένο με τον καλύτερο τρόπο για να φύγεις ικανοποιημένος και πάνω από όλα , χορτασμένος.
Ποιος, ή μάλλον ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την τεράστια επιτυχία; Και σε ποιους οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ για τις πρωινές απολαύσεις που μας δίνουν καθημερινά;
O Στέφανος Βαρνάβα και ο Αντρέας Φωτίου είναι δύο αγόρια που κατάφεραν να υλοποιήσουν μια ιδέα και να δημιουργήσουν κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Δύο αγόρια που όπως είπαν και οι ίδιοι στο larnakaonline, μέχρι πριν 2 χρόνια δεν ήξεραν να βράσουν ούτε αυγό και μας αποδεικνύουν πως με πίστη και ζήλο όλα μπορούν να συμβούν.
Από πού γεννήθηκε η ιδέα του Edem’s Yard;
Στέφανος: Έψαχνα μια ιδέα που θα με έφερνε πίσω στην Κύπρο από το Λονδίνο όπου ζούσα τότε και δούλευα. Κάπου εκεί μέσω του αδερφού μου και γνωστών, μου έγινε η πρόταση για να αναλάβω το breakfast του ξενοδοχείου Εδέμ. Δεν μπορούσα να βρω καλύτερο και πιο υπεύθυνο partner από τον Αντρέα και έτσι συζητήσαμε το ενδεχόμενο να αναλάβουμε εξολοκλήρου την αυλή και να είναι ανοιχτή επίσης για το κοινό.
Αντρέας: Ήμουν Κύπρο έψαχνα για μια πιο σίγουρη δουλειά επειδή ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο το οποίο έχει ημερομηνία λήξης. Δέχτηκα την πρότασή από το Στέφανο. Την αποδέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ποια ήταν η σχέση σας με την μαγειρική πριν από την σκέψη αυτή;
Αντρέας: Δεν ήξερα να βράσω ούτε αυγό (γέλια)
Στέφανος: Χόμπι. Ήμουν εκείνος ο φοιτητής που υπόλοιποι έρχονταν στο σπίτι του για να φάνε.
Από πού εμπνέεστε για τα πιάτα σας;
Χώρες, κλασσικές συνταγές, γεύσεις που θα επιλέγαμε και εικόνες από όλες τις κουλτούρες.
Ο κόσμος σας αγάπησε από την πρώτη στιγμή και πολλοί είναι αυτοί που έρχονται και από άλλες πόλεις της Κύπρου για να δοκιμάσουν τα πιάτα σας. Περιμένατε την αγάπη αυτή;
Ήταν μία έκπληξη που μας σοκάρει, ξεκινήσαμε μια μικρή ιδέα με πολύ αγάπη και ίσως αυτό φάνηκε στον κόσμο και το αγκάλιασε με τον ίδιο τρόπο. Εμείς ως συντελεστές του Edem’s yard με βασικό ρόλο στην κουζίνα ακόμα ίσως δεν έχουμε αντιληφθεί την κατάσταση η οποία επικρατεί στο κοινό.
Υπάρχει ενδεχόμενο για επέκταση της επιχείρησης σας;
Δεχόμαστε προτάσεις από άτομα που ζουν σε άλλες πόλεις ακόμα κι από το εξωτερικό πράγμα που μας τιμά. Απλά με βεβαιότητα οτιδήποτε ακολουθούσε θα γινόταν με τον ίδιο ζήλο και αγάπη όπως ξεκινήσαμε αυτό.
Edem’s Yard, Ευανθίας Πιερίδου 37, Λάρνακα
Μαρία Πορφυρίου