
Σχολεία: Περιφράξεις και θυροτηλέφωνα με την νέα σχολική χρονιά
Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι το μέτρο της κάρτας εισόδου θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τις 28 Ιανουαρίου, τα μέτρα των περιφραξεων και θυροτηλεφώνων δεν θα έχουν ολοκληρωθεί παρά μόνο μέσα στο επόμενο τετράμηνο.
Παράλληλα αναμένεται να τρέξει και το θέμα των φρουρών ασφαλείας, αν και υπάρχει η επιφύλαξη από τις Σχολικές Εφορείες, για το κατά πόσο θα είναι πρόθυμες οι εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας να παραχωρούν φρουρούς για μια ώρα την ημέρα. Σημειώνεται πάντως ότι χθες το υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει στα σχολεία τα κριτήρια τα οποία πρέπει να πληρούν οι φρουροί ασφαλείας.
Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι έχουν ήδη αποστείλει εγκύκλιο με την οποία καλούν όπως η διαδικασία περιφράξεων ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 4 μήνες και στη συνέχεια να γίνει η εγκατάσταση θυροτηλεφώνων.
Μάλιστα ο κύριος Έλληνας, σημείωσε ότι υπάρχει προϋπόθεση για να μην χαθούν τα λεφτά τα οποία δόθηκαν ως έκτακτη χορηγία. Η προϋπόθεση αυτή προνοεί όπως ολοκληρωθούν τα έργα στην ολότητα τους μέχρι και τις 30 Αυγούστου, με την εκτίμηση που υπάρχει να είναι ότι θα είναι ολοκληρωμένα κατά 90% το επόμενο τετράμηνο.
Όσον αφορά το κεφάλαιο των φυλάκων στα σχολεία κατά τις πρωινές ώρες, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Offsite, έχει σταλεί στις Σχολικές Εφορείες το σχετικό κονδύλι με τις ανάλογες οδηγίες για προκήρυξη προσφορών.
Τέλος όσον αφορά τις κάρτες εισόδου οι σχολικές εφορείες δεν φαίνεται να έχουν ένσταση να γίνει η υλοποίηση της κάρτας από το γραμματειακό τους προσωπικό.
Παρά τις φωνές αυτές ωστόσο υπάρχει και η άποψη ότι θα πρέπει να αρχίσουν τα μέτρα να χτίζονται έτσι ώστε και με την νέα σχολική χρονιά να είμαστε σε θέση να έχουμε σχολεία με όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια.
Πηγή: Offsite