
Το 2019 βρίσκει τη Λάρνακα με αέρα αλλαγής και έργων
Με πολλές ελπίδες, με έργα που ξεκινούν μόλις μπει ο νέος χρόνος και με την ολοκλήρωση έργων των οποίων οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, υποδέχεται η Λάρνακα το 2019. Στις 7 Ιανουαρίου αρχίζουν δουλειά, για τη μετατροπή του Κοινοτικού Κέντρου σε Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας.
Είναι καθαρό ότι στη Λάρνακα φυσάει αέρας αλλαγής και έργων το νέο χρόνο, αφού από τον πρώτο κιόλας μήνα θα αρχίσουν τα έργα για την ‘‘Κατασκευή Αντλιοστασίου, εγκατάσταση αγωγών μεταφοράς όμβριων υδάτων και εκτέλεση συναφών εργασιών’’. Πρόκειται δηλαδή για το κομμάτι του αποχετευτικού που θα λύσει το πρόβλημα των πλημμυρών στην περιοχή Σωτήρος που πλημμυρίζει με την πρώτη σταγόνα.
Με τον καινούριο χρόνο, αρχίζει επίσης εντατικά, και η αναπαλαίωση της Λέσχης Λάρνακας. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει μετά την υπογραφή συμβολαίου αλλά εντός του 2019, υπολογίζεται ότι θα εκτελεστεί το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών, περίπου τα 2/3 του έργου. Η Ιστορική Λέσχη Λάρνακας θα μετατραπεί σε Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού.
Με την έλευση του νέου χρόνου, αναμένεται επίσης να ολοκληρωθεί και η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου που αναμένεται να δοθεί στο κοινό ολοκαίνουργιος μέσα στο πρώτο τρίμηνο.
Το μεγάλο όμως έργο που αναμένει η Λάρνακα εδώ και δεκαετίες, είναι η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης. Χωρίς να παίρνουμε και όρκο, στις αρχές του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί από την Κυβέρνηση, η αξιολόγηση της προσφοράς και η διαβούλευση που διεξάγεται ανάμεσα στο υπουργείο και την ισραηλινή κοινοπραξία και τότε θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα.
Της Ειρήνης Αντωνίου