Τα 10 τρόφιμα με τις λιγότερες θερμίδες
Οι τυπικές συστάσεις για απώλεια βάρους αφορούν την πρόσληψη μειωμένων θερμίδων ή το «κάψιμο» περισσότερων θερμίδων μέσω της σωματικής δραστηριότητας από αυτές που παίρνει κανείς από τη διατροφή.
Οι τροφές με αρνητικές θερμίδες είναι ουσιαστικά φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.
Τέτοιες τροφές είναι:
– Σέλινο: 14 θερμίδες ανά φλιτζάνι (100 γραμμάρια), 95% νερό
– Καρότα: 52 θερμίδες ανά φλιτζάνι (130 γραμμάρια), 88% νερό
– Μαρούλι: 5 θερμίδες ανά φλιτζάνι (35 γραμμάρια), 95% νερό
– Μπρόκολο: 31 θερμίδες ανά φλιτζάνι (90 γραμμάρια), 89% νερό
– Γκρέιπφρουτ: 69 θερμίδες ανά φλιτζάνι (230 γραμμάρια), 92% νερό
– Ντομάτες: 32 θερμίδες ανά φλιτζάνι (180 γραμμάρια), 94% νερό
– Αγγούρια: 8 θερμίδες ανά φλιτζάνι (50 γραμμάρια), 95% νερό
– Καρπούζι: 46 θερμίδες ανά φλιτζάνι (150 γραμμάρια), 91% νερό
– Μήλα: 53 θερμίδες ανά φλιτζάνι (110 γραμμάρια), 86% νερό
– Κολοκυθάκια: 17 θερμίδες ανά φλιτζάνι (100 γραμμάρια), 95% νερό
Άλλα φρούτα και λαχανικά που περιλαμβάνονται σε παρόμοιες λίστες είναι τα λεμόνια, το λάχανο, τα μούρα, οι αγκινάρες, τα μανιτάρια κλπ.