Home ΛΑΡΝΑΚΑ Γυμνάσιο Φανερωμένης: Αποκτά κερκίδες ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία της Λάρνακας (pics)
Γυμνάσιο Φανερωμένης: Αποκτά κερκίδες ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία της Λάρνακας (pics)

Γυμνάσιο Φανερωμένης: Αποκτά κερκίδες ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία της Λάρνακας (pics)

Το Γυμνάσιο Φανερωμένης Λάρνακας λειτούργησε για πρώτη φορά ως εκπαιδευτήριο της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης το 1980 σε προϋπάρχον κτίριο στην οδό Οκκουλάρ.

Δημιουργήθηκε για να καλυφθεί μέρος του στεγαστικού κενού που προκλήθηκε από την Τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους του κυπριακού εδάφους ως παράρτημα του Γυμνασίου Μακαρίου Γ’ Λάρνακας. Μεγάλο μέρος των μαθητών που φοίτησαν και φοιτούν στο Γυμνάσιο Φανερωμένης αποτελούν προσφυγόπουλα που εγκαταστάθηκαν στην πόλη της Λάρνακας και στα γύρω χωριά μετά το 1974.

Το κτίριο προϋπήρχε και λειτουργούσε ως τούρκικο δημοτικό σχολείο. Σ’ αυτό έρχονταν μαθητές από τις Τουρκοκυπριακές συνοικίες της Λάρνακας.
Ο χώρος που είναι κτισμένο βρίσκεται ΝΔ του ναού του Αγίου Λαζάρου σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Νοτιότερα του σχολείου απλώνονται οι αλυκές Λάρνακας ενώ 500 μέτρα ΒΔ είναι κτισμένη η εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, η οποία έδωσε το όνομά της στο σχολείο.
Στον ελεύθερο χώρο ανάμεσα στις δύο νέες πτέρυγες βρίσκονται δύο γήπεδα καλαθόσφαιρας, τρία πετόσφαιρας και στην πλαϊνή δυτική αυλή ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Στο γυμνάσιο Φανερωμένης φοιτούν γύρω στους 200 μαθητές/μαθήτριες. (Βικιπαίδεια).
Στο χώρο του γηπέδου ανεγείρονται κερκίδες που θα διευκολύνουν τη διαξαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου και πιθανές γυμναστικές επιδείξεις και άλλες εκδηλώσεις των μαθητών. Καλή η απόφαση και θα ήταν ακόμη καλύτερο να φροντίσει η τοπική Σχολική Εφορεία να γίνουν ανάλογα έργα σε Γυμνάσια και Λύκεια που έχουν πολύ πιο μεγάλοο αριθμό μαθητών.

Λούης Περεντός

Send this to a friend