Έγινε βαποράκι για 300 ευρώ, τον τσάκωσαν στη Λάρνακα και «έφαγε» 4 χρόνια
Για αμοιβή 300 ευρώ, κατέληξε τέσσερα χρόνια στη φυλακή
Τα σκουπίδια ήταν… μαριχουάνα
Έκανε το βαποράκι ναρκωτικών για λογαριασμό μεγαλεμπόρων του αργού θανάτου προκειμένου να εξοικονομήσει λίγα χρήματα, αλλά τελικά την πλήρωσε αυτός, αφού κατέληξε στη φυλακή για τέσσερα χρόνια… Πρόκειται για τον Ανδρέα Παναγιώτου, 27 χρόνων, από την επαρχία Λεμεσού, ο οποίος καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων για υπόθεση κατοχής περίπου δύο κιλών μαριχουάνας με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Η σύλληψη του 27χρονου έγινε στις 19 περασμένου Μαρτίου κοντά στον κυκλικό κόμβο Ζυγίου, έπειτα από αξιολόγηση πληροφοριών της ΥΚΑΝ, σύμφωνα με τις οποίες το συγκεκριμένο πρόσωπο θα μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στη Λεμεσό.
Το αυτοκίνητο του ανακόπηκε για έλεγχο και μέσα σ’ αυτό βρέθηκε νάιλον σακούλι σκουπιδιών, το οποίο περιείχε δύο πλαστικές συσκευασίες, κλειστές αεροστεγώς, που περιείχαν την επίδικη ποσότητα ναρκωτικών. Ο Παναγιώτου παραδέχθηκε ότι κατόπιν οδηγιών άλλου προσώπου, που φοβήθηκε να κατονομάσει στην Αστυνομία, παρέλαβε τα ναρκωτικά από ανοικτό χώρο στη Χοιροκοιτία και ότι θα λάμβανε οδηγίες για να τα παραδώσει σε άλλα πρόσωπα στη Λεμεσό. Παραδέχθηκε, ακόμα, ότι ενεπλάκη στη διακίνηση ναρκωτικών για να επιλύσει τα οικονομικά του προβλήματα, σημειώνοντας ότι θα λάμβανε ως αμοιβή 300 ευρώ…
Παρόλο που έγινε αποδεκτό ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν μέλος κάποιας σπείρας και ότι στοχευμένα προσεγγίστηκε από άτομα αναμεμιγμένα με την εμπορία ναρκωτικών, εντούτοις το κακουργιοδικείο δεν παρέλειψε να τονίσει το ρόλο που διαδραματίζουν οι μεταφορείς στην εξάπλωση των ναρκωτικών. «Όχι μόνοι οι έμποροι, αλλά και όσοι τους υποβοηθούν στο εγκληματικό τους έργο, είτε με τη διακίνηση, είτε με κάθε άλλο τρόπο, σπέρνουν μέσα στην κοινωνία τον όλεθρο, την καταστροφή και την απόγνωση.
Στην υπό κρίση υπόθεση, ο κατηγορούμενος αποτέλεσε συνδετικό κρίκο στην αλυσίδα της διακίνησης των ναρκωτικών. Είναι γι’ αυτό το λόγο που οι συνήθεις μετριαστικοί παράγοντες έχουν μόνο οριακή σημασία», σημειώνει στην απόφασή του το κακουργιοδικείο.
Βάσος Βάσου