Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το πιο ψηλό κτήριο της Λάρνακας εξασφαλίζει άδεια οικοδομής!
Το πιο ψηλό κτήριο της Λάρνακας εξασφαλίζει άδεια οικοδομής!

Το πιο ψηλό κτήριο της Λάρνακας εξασφαλίζει άδεια οικοδομής!

Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η έκδοση άδειας οικοδομής από το αρμόδιο τμήμα του δήμου για την ανέγερση του πιο ψηλού κτηρίου στη Λάρνακα, του 20όροφου πύργου με τα πολυτελή διαμερίσματα στο τέρμα της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, στο τεμάχιο όπου λειτουργούσε παλιά το ξενοδοχείο «Κίτιον».

Η εργοληπτική εταιρεία που θ’ αναλάβει την ανέγερση του μοναδικού, για την πόλη του Ζήνωνα, έργου, η Quality Group, σε συνεταιρισμό με την μεγάλη επενδυτική εταιρεία καναδικών συμφερόντων Newman Holdings έχουν στη διάθεσή τους τα χρήματα που απαιτούνται για να ξεκινήσει το μεγαλόπνοο project, ένα ποσό γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ (τ’ όλο έργο θα κοστίσει πολύ περισσότερα), και περιμένουν την έγκριση της αίτησης που υπέβαλαν εδώ και αρκετούς μήνες για έκδοση άδειας οικοδομής, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα κατασκευαστικά έργα. Το κτήριο του ξενοδοχείου «Κίτιον» είχε κατεδαφιστεί από το περασμένο καλοκαίρι. Εκπρόσωπος των δύο ενδιαφερόμενων εταιρειών δήλωσε στον «Π» ότι το θέμα καθυστέρησε στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση άδειας οικοδομής, αλλά η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα να προκύψουν θετικές εξελίξεις γύρω από την άδεια.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να είναι έτοιμο το γραφείο πώλησης του συγκεκριμένου έργου, το οποίο θα στεγαστεί σε άλλο κτήριο επί της λεωφόρου Γρ. Αυξεντίου στη Λάρνακα, όπου θα παρουσιάζεται με λεπτομέρειες τ’ όλο project σε ενδιαφερόμενους αγοραστές. Ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε πως ήδη παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον από αγοραστές – επενδυτές του εξωτερικού (Κινέζους, Ρώσους, Άραβες) για να αγοράσουν διαμερίσματα. Ο πύργος της Λάρνακας, που θα έχει μοναδική αρχιτεκτονική (λέγεται πως παρόμοιο κτήριο δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Κύπρο), θα ανεγερθεί σ’ ένα στρατηγικό σημείο της πόλης, απέναντι από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό, σε πολύ κοντινή απόσταση από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και το εμπορικό κέντρο της πόλης. Η, δε, θέα που θα έχουν τα διαμερίσματα προς τη θάλασσα θα είναι απρόσκοπτη. Το κτήριο θα διαθέτει κι εκθεσιακό πολυχώρο για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων κι εκθέσεων. Σύντομα αναμένεται να παρουσιαστούν και τα σχέδια του νέου κτηρίου.

 

 

Βάσος Βάσου

Send this to a friend