Home ΛΑΡΝΑΚΑ Α. Βύρας: «Κανένα πρόβλημα από τις έντονες βροχοπτώσεις στη Λάρνακα»
Α. Βύρας: «Κανένα πρόβλημα από τις έντονες βροχοπτώσεις στη Λάρνακα»

Α. Βύρας: «Κανένα πρόβλημα από τις έντονες βροχοπτώσεις στη Λάρνακα»

Δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες στη Λάρνακα, δηλώνει ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας. Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Βύρας είπε ότι «οι ευεργετικές βροχές που έπεσαν στην Κύπρο και ειδικά στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, ευτυχώς δεν δημιούργησαν προβλήματα πλημμυρών, όπως αυτά που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια όταν είχαμε καταρρακτώδεις βροχές.

Υπήρξαν ορισμένα μικρά προβλήματα σε κάποιους δρόμους της πόλης τα οποία προσπαθούμε να ξεπεράσουμε, αλλά κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα έχουμε προβλήματα με πλημμύρες σε περίπτωση που οι βροχές είναι κατακλυσμιαίες». Πρόσθεσε ότι «με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε ορισμένους δρόμους της Λάρνακας το 2014 και 2016, λήφθηκαν μέτρα και έγιναν διάφορα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία υλοποιήθηκαν με δαπάνες που δόθηκαν από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Συγκεκριμένα ο Δήμος προχώρησε σε εργασίες διαπλάτυνσης και καθαρισμού του χωμάτινου καναλιού στη περιοχή Βεργίνας (περιοχή πρώην εργοστασίου Πηλίδη), κατασκευάστηκε από το ΣΑΛ στην οδό Τερψιχόρης (πρώην αποθήκες ΑΗΚ) μικρό αντλιοστάσιο για άντληση των νερών που υπερχειλίζουν από τους υφιστάμενους οχετούς όταν αυτοί είναι πλήρεις, λόγω ανεπάρκειας του Αντλιοστασίου Παναγούλη. Η άντληση των νερών γίνεται προσωρινά σε γειτονικό δίκτυο άλλου αντλιοστασίου, το οποίο λειτουργεί χωρίς προβλήματα».

Επίσης έγινε «ανακατασκευή στο επίπεδο του οδοστρώματος, του πλακόστρωτου πεζόδρομου που συνδέει τις οδούς Αλκινόου και Ευξείνου Πόντου έτσι ώστε τα νερά που ρέουν επιφανειακά στην οδό Αλκινόου να βρίσκουν διέξοδο προς την Ευξείνου Πόντου και στη συνέχεια στο παρακείμενο χωράφι. Ενισχύθηκε το σύστημα συλλογής των ομβρίων υδάτων, με κατασκευή νέων φρεατίων και ενίσχυση των σχαρών στις οδούς Ελ Γκρέκο, Παπαρηγοπούλλου, Αγίων Αναργύρων, Ευβοίας, Ελευσίνος και Ουσκουνταρ. Ακόμα λόγω μεγάλης επιφανειακής ροής ομβρίων υδάτων στην οδό Αλέξανδρου Ραγκαβή πλησίον του γηπέδου Ν. Σαλαμίνας, γινόταν υπερχείλιση στον υπηρεσιακό δρόμο της οδού Γεωργίου Παπανδρέου με αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμύρας σε υπόγεια της περιοχής.

Έγινε ενίσχυση των σχαρών και κατασκευάστηκε στα όρια του δημόσιου πεζοδρομίου περιτοίχισμα ύψους 50 εκατοστών για προστασία από την υπερχείλιση στον υπηρεσιακό δρόμο». Σύμφωνα με τον κ. Βύρα «στον κυκλικό κόμβο της Μητρόπολης και στην οδό Δημ. Διανέλλου κατασκευάστηκε από το ΣΑΛ υποδομή με τοποθέτηση λαστίχων πίεσης, για άντληση με κινητές αντλίες στην αυλή της πρώην Τεχνικής Σχολής, των νερών που πλημμυρίζουν τους γύρω δρόμους.

Το μέτρο είναι προσωρινό, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων του Αποχετευτικού. Επίσης σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Έργων έγινε καθαρισμός του χώρου του αντλιοστασίου στην έξοδο του μεγάλου καναλιού της Τιμάγια, δίπλα από τις εγκαταστάσεις της Αρχής Λιμένων και της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια». Ακόμα ενισχύθηκε το σύστημα συλλογής των νερών της βροχής σε διάφορα σημεία της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ενώ το ΣΑΛ αγόρασε ακόμα μία κινητή αντλία με ηλεκτρογεννήτρια».

Send this to a friend