Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Κιτίου απο τον Δήμο Λύσης! (pics)
Τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Κιτίου απο τον Δήμο Λύσης! (pics)

Τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Κιτίου απο τον Δήμο Λύσης! (pics)

 

 

Ο Δήμος Λύσης τίμησε τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο για τη διαχρονική και πολυποίκιλη προσφορά του στους Λυσιώτες που διαμένουν στα τελευταία 43 χρόνια στην Μητροπολιτική του περιφέρεια Λάρνακας.

Ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής σε σεμνή τελετή χθες, επέδωσε στον Πανιερότατο αντίγραφο της Παναγίας της Λύσης που φιλοτέχνησε η Λυσιώτισσα ζωγράφος Χριστίνα Γιάγκου.

Σε σύντομη προσφώνησή του ο Δήμαρχος Λύσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πολύπλευρο εκκλησιαστικό, ιεραποστολικό, ποιμαντικό, εθνικό-πατριωτικό και κοινωνικό έργο του Μητροπολίτη, ο οποίος όπως ανέφερε, απέφευγε συστηματικά κάθε προσπάθεια αυτοπροβολής, επίδειξης και διαφήμισης της προσφοράς του.

 

Ο Δήμαρχος Λύσεις αναφέρθηκε επίσης στις συχνές επισκέψεις του Μητροπολίτη στα αντίσκηνα και τους προσφυγικούς καταυλισμούς των εκτοπισμένων Λυσιωτών αμέσως μετά την Τουρκική Εισβολή, όταν κατέφυγαν στη Λάρνακα, και ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος τους πρόσφερε πνευματική στήριξη και παρηγοριά και φρόντισε για την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών τους εξασφαλίζοντας τους οικονομική βοήθεια.

 

Send this to a friend