Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα μικρά ξενοδοχεία στη Λάρνακα
Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα μικρά ξενοδοχεία στη Λάρνακα

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα μικρά ξενοδοχεία στη Λάρνακα

 

 

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα για ανάπτυξη και λειτουργία νέων τουριστικών μονάδων στο κέντρο της Λάρνακας και στην τουριστική περιοχή της Ορόκλινης.

Είναι ενδεικτικό ότι φέτος έχουν λειτουργήσει τρεις νέες μικρές ξενοδοχειακές μονάδες στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, το «Mikes Kanarium», το «Qbic» και το «Edem en Suites», ενώ όπως πληροφορούμαστε αρχές του 2018 θα αρχίσουν τη λειτουργία τους ξενοδοχεία πολυτελείας, όπως το «Radisson Blu» στην περιοχή του λιμανιού και το ξενοδοχείο «Lebay» (το πρώην «Lenios») στην παραλία της Ορόκλινης.

Επίσης, το 2019 αναμένεται να λειτουργήσει το πολυτελές ξενοδοχείο «Radisson Blu Conference and Airport Hotel» κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, καθώς και το ξενοδοχείο με την ονομασία «Solaar» (πρώην «Michael΄s Beach») στην ακτή της Ορόκλινης.
Επιπρόσθετα, υπάρχουν πλάνα και σχεδιασμοί για ανέγερση νέων μονάδων εντός της πόλης που θα ανακοινωθούν επίσημα μόλις αυτά οριστικοποιηθούν. Παράλληλα, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα και για λειτουργία νέων αγροτουριστικών μονάδων στην ορεινή επαρχία της Λάρνακας.

 

«Η έντονη κινητικότητα για ανέγερση νέων ξενοδοχείων στην πόλη και την περιφέρεια μάς χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι η Λάρνακα αρχίζει πλέον να αποκτά επιπρόσθετη δυναμική σε κλίνες, κάτι στο οποίο υστερούσε κατά πολύ τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης.

Παράλληλα, ο κ.Λευκαρίτης απηύθυνε έκκληση προς τον κυβέρνηση όπως προχωρήσει τάχιστα με την αναθεώρηση της νομοθεσίας για την ξενοδοχειακή βιομηχανία, ούτως ώστε να γίνει εφικτή η κατηγοριοποίηση ξενοδοχείων σε city και σε boutigue.

«Κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, «θα βοηθήσει την εύρυθμη λειτουργία της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων». Σε μια άλλη εξέλιξη, η ΕΤΑΠ Λάρνακας θέτει σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου το Πρόγραμμα Χειμερινών Εμπειριών, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Απριλίου 2018.
Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και αφορά την παραχώρηση δωρεάν δραστηριοτήτων για τους τουρίστες που διαμένουν σε αδειούχα ξενοδοχειακά καταλύματα της πόλης και επαρχίας Λάρνακας κατά τους μήνες Νοέμβριο και Απρίλιο. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα προσφερθούν στους ξένους επισκέπτες ποικίλες δραστηριότητες, όπως ξεναγήσεις, εκδρομές, γευσιγνωσία κρασιού και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Πηγή: politis.com.cy

Send this to a friend