Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έντονη δυσαρέσκεια Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας για την παράταση στο Λιμάνι Λάρνακας
Έντονη δυσαρέσκεια Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας για την παράταση στο Λιμάνι Λάρνακας

Έντονη δυσαρέσκεια Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας για την παράταση στο Λιμάνι Λάρνακας

Τη δυσαρέσκεια σχετικά για την ανανέωση των αδειών για χρήση χώρων στο Λιμάνι Λάρνακας, στις Εταιρείες Noble Energy International Ltd και Medserv που είχαν λήξει στις 5 Αυγούστου εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Η Αρχή Λιμένων διευκρινίζει ότι οι χώροι θα χρησιμοποιούνται μόνο για σκοπούς αποθήκευσης, χωρίς να διεξάγεται οποιαδήποτε άλληδραστηριότητα.

Η ανανέωση των αδειών έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αφού θεωρήθηκε ότι δεν επηρεάζει τη διαδικασία και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του Λιμανιού Λάρνακας και επίσης, η ανανέωση των αδειών έγινε με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως και πριν ένα περίπου χρόνο, αναφέρει η ανακοίνωση. Το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρία του αποφάσισε τη λήψη δικαστικών μέτρων γιατί δεν ακολουθήθηκαν, όπως αναφέρεται, οι νόμιμες διαδικασίες για εξασφάλιση άδειας χρήσης χώρων του Λιμανιού πριν από ένα περίπου χρόνο, στις δυο Εταιρείες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην ανακοίκωση, υποστηρίζει ότι η ανανέωση των αδειών αυτών έγινε χωρίς να ακολουθηθούν και πάλι οι νόμιμες διαδικασίες. Αναφέρεται επίσης ότι, ο Δήμος Λάρνακας ουδέποτε ενημερώθηκε για την ανανέωση των αδειών χρήσης του Λιμανιού, παρά το γεγονός ότι απόστειλε επιστολή στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, ζητώντας ενημέρωση. Ο Δήμος Λάρνακας, θα προχωρήσει με γραπτή διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων και την Αρχή Λιμένων Κύπρου για τις πιο πάνω ενέργειες τους χωρίς να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend