Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου, προκηρύσσονται προσφορές για τη νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας ανέφερε στο ΡΙΚ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. Τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου, προκηρύσσονται προσφορές για τη νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας ανέφερε στο ΡΙΚ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. Ο Δήμος Λάρνακας αναμένει την έγκριση των εγγράφων των προσφορών, κάτι που αναμένεται να γίνει πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, ανέφερε ο κος Βύρας. Πρόκειται για το δεύτερο έργο που θα υλοποιηθεί με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Η δαπάνη ανέρχεται στα 3,9 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και το κονδύλι θα καλυφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία. Ο χώρος της παλιάς Δημοτικής Αγοράς από το 1996 χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και λαϊκή αγορά. Η νέα Δημοτική Αγορά θα περιλαμβάνει μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρους εστίασης / αναψυχής, και πολιτισμού. Η ανοικτή Δημοτική Αγορά θα είναι κυκλικής μορφής με 11 ανοικτά καταστήματα στο ισόγειο που θα είναι τοποθετημένα σε κυκλική διαρρύθμιση. Οι χώροι των ανοικτών καταστημάτων θα καταλαμβάνουν 700 τ.μ., και 1.200 τ.μ. θα είναι τοπιοτεχνημένοι χώροι πρασίνου. Στο μεσοπάτωμα θα διαμορφωθούν 4 εστιατόρια, μικρή γκαλερί και υπαίθριος εκθεσιακός χώρος. Στην οροφή του κτιρίου θα υπάρχει κήπος με αρωματικά κυπριακά φυτά και 3 μπαρ χωρητικότητας περίπου 150 ατόμων.

Ενδιαφέρουσες απόψεις αντηλλάγησαν κατά την πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και των Μελών της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας με Καλλιτέχνες και Ανθρώπους του Πνεύματος, που διοργανώθηκε στο «Περί Τέχνης». Ο πολιτισμός είναι στο επίκεντρο των στόχων που θέτει ο Δήμος Λάρνακας, ανέφερε κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, προσθέτοντας ότι ο πολιτισμός αποτελεί κομμάτι της ζωής του κάθε ανθρώπου, στοιχείο της καθημερινής ζωής, πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς των δημοτών της πόλης. Ο Δήμαρχος Λάρνακας ζήτησε παρόμοιες συναντήσεις να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σκοπός των συναντήσεων, είναι η ανταλλαγή απόψεων, εισηγήσεων αλλά και η δυνατότητα του Καλλιτεχνικού Κόσμου και της Δημοτικής Υπηρεσίας να έρθουν σε άμεση επαφή και συνεργασία. Μέσω αυτού του διαλόγου, εγκαθιδρύεται μια σχέση με απώτερο σκοπό την προώθηση θεμάτων που αφορούν τον Πολιτισμό γενικότερα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας. Ο Δήμος Λάρνακας πιστεύει ότι η αμφίδρομη συνεργασία και στήριξη των Καλλιτεχνών και των Ανθρώπων του Πνεύματος, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους ευημερίας της πόλης, και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για καλύτερη διαχείριση των υπαρχουσών συνθηκών, αλλά και υιοθέτηση νέων βελτιωμένων, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών και Φίλων Λάρνακας, συγκροτεί τις «Ομάδων Στήριξης» του Συνδέσμου και διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς. Με την ευκαιρία αυτή, στις 5μμ ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών και Φίλων διοργανώνει εκδήλωση στο Πολυδύναμο Κέντρο Αγ. Γεωργίου Κοντού Λάρνακας. Η εκδήλωση θα αρχίσει με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο και θα ακολουθήσει διάλεξη από τον ειδικό καρδιολόγο και καθηγητή ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Δρ. Λοΐζο Αντωνιάδη.

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους προσφέρει δωρεάν στα παιδιά εργαστήρι με τίτλο Εξερευνώ την Τέχνη και δεύτερο εργαστήρι με τίτλο Μουσικοτεχνάσματα στο πλαίσιο της ανοικτής εβδομάδας εργαστηρίων

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας στις 6μμ είναι προγραμματισμένη συνεδρία της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου

Send this to a friend