Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εκατοντάδες μουσουλμάνοι προσκύνησαν για το Κουρμπάν Μπαϊράμ
Εκατοντάδες μουσουλμάνοι προσκύνησαν για το Κουρμπάν Μπαϊράμ

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι προσκύνησαν για το Κουρμπάν Μπαϊράμ

 

 

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, στο τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ στη Λάρνακα το προσκύνημα εκατοντάδων μουσουλμάνων επ’ ευκαιρία των εορτασμών για το Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Πρόκειται για θρησκευτική γιορτή των μουσουλμάνων, που γιορτάζεται μια φορά το χρόνο. Ο περιβάλλον χώρος του τεμένους έμοιαζε… με αστακό. Για λόγους ασφαλείας η Αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στο χώρο του τεμένους τόσο στους δημοσιογράφους, όσο και σε άλλους επισκέπτες, κλείνοντας τον δρόμο σε σημείο που απείχε περίπου 300 μέτρα από τον περιβάλλοντα χώρο του τεμένους.

Το ίδιο είχε πράξει η Αστυνομία και πέρσι στην ίδια γιορτή. Συνολικά 15 λεωφορεία μετέφεραν περίπου 700 Τουρκοκύπριους κι έποικους από τα κατεχόμενα για να προσκυνήσουν στο Τεκκέ. Γύρω στις 10 το πρωί έφθασαν τα πρώτα τέσσερα λεωφορεία από τα κατεχόμενα, ενώ μία ώρα αργότερα ολοκληρώθηκε η άφιξη όλων των μουσουλμάνων προσκυνητών.

 

Τα λεωφορεία συνοδεύονταν από περιπολικά της Αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος των μουσουλμάνων, ελικόπτερο της Αστυνομίας υπερίπτατο πάνω από τον χώρο του τεμένους. Να σημειωθεί, ότι στους προσκυνητές δεν επετράπη ούτε να κατέβουν από τα λεωφορεία τους την ώρα που προσέγγισαν το τέμενος και ως εκ τούτου οι δημοσιογράφοι που ανέμεναν στο δρόμο δεν κατέστη δυνατό να πάρουν δηλώσεις απ’ αυτούς. Το προσκύνημα για το Κουρμπάν Μπαϊράμ διήρκησε μέχρι νωρίς το απόγευμα, οπόταν τα λεωφορεία με τους μουσουλμάνους επέστρεψαν στα κατεχόμενα.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend