Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

 

 

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα.

Εντυπωσιακές καλλιτεχνικές δημιουργίες με χρηστικά αντικείμενα κατασκεύασαν οι μαθητές από 20 δημοτικά σχολεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό «Ανακύκλωσε & Δημιούργησε» που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους. Τα έργα είχαν ως πρώτη ύλη ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία τα παιδιά διέσωσαν από τη βέβαιη κατάληξη τους στον σκουπιδότοπο τα οποία θα μόλυναν το περιβάλλον. Οι ομάδες των σχολείων που έλαβαν μέρος ανέλαβαν να δημιουργήσουν από ένα τρισδιάστατο έργο τέχνης, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, με ένα θέμα το οποίο έχουν επιλέξει τα ίδια τα παιδιά. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προωθηθεί η τέχνη, η δημιουργικότητα και η ομαδικότητα ενώ παράλληλα προάγεται και η εναλλακτική χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και η σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί αύριο 18.05, στις 10.30π.μ. στο χώρο του Ιδρύματος. Η παρουσίαση των έργων και η απονομή των βραβείων θα διεξαχθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας. Το πρώτο βραβείο θα απονέμει η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου. Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, ιδρύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός από τον Ιούλιο του 2010 με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας. Σκοπός του είναι η δημιουργικότητα, η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης και συμμετοχής στα πολιτιστικά αγαθά, η ενίσχυση της διαπολιτισμικότητας, η προβολή και η διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και η συμβολή σε πολιτιστικά και καλλιτεχνικά προγράμματα ή εκδηλώσεις.

Ο ρόλος των γονιών στην πρόληψη των εξαρτήσεων σε ουσίες αλλά και τζόγο, ηλεκτρονικά παιγνίδια, ίντερνετ και κινητό τηλέφωνο έχει ως θέμα η ημερίδα που διοργανώνουν τα Κέντρα πρόληψης Μεσόγειος, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και κηδεμόνων Μέσης και Τεχνικής εκπαίδευσης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, και το Επαρχιακό Γραφείο της ΟΕΛΜΕΚ. Η ημερίδα που θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, θα πραγματοποιηθεί στις 5μμ, στο Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Δρ Κυριάκος Βερεσιές, Νευρολόγος ψυχίατρος και επιστημονικός διευθυντής του Κενθέα.

 

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Πόντος-Κύπρος: Μια ιστορία, ένας πόνος», που θα πραγματοποιηθεί από τις 5μ.μ. μέχρι τις 9μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο. Το Συνέδριο διοργανώνει η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Θα μιλήσουν ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος και ο Πρόεδρος της Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας Άλκης Αναστασιάδης. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με την υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Διάλεξη – Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα «Η ολοκλήρωση της γυναίκας στο κοινωνικό, εργασιακό και ερωτικό επίπεδο» διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών και η Επιτροπή Ευημερίας του Δήμου Αραδίππου στις 7μ.μ. στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Αραδίππου. Εισηγητής θα είναι ο Σωκράτης Παναγή, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής. Είσοδος ελεύθερη.

Τρεις Θεατρικές Παραστάσεις θα παρουσιάσουν οι ομάδες θεάτρου των Επιμορφωτικών Κέντρων Λάρνακας-Αμμοχώστου, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων. Η πρώτη παράσταση αρχίζει στις 7:30.

Στο πρόγραμμα του Δήμου, στις 4μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού.

Send this to a friend