Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Λύκειο Βεργίνας υπέστη καθίζηση – Πολλά τα σοβαρά κτιριακά του προβλήματα
Το Λύκειο Βεργίνας υπέστη καθίζηση – Πολλά τα σοβαρά κτιριακά του προβλήματα

Το Λύκειο Βεργίνας υπέστη καθίζηση – Πολλά τα σοβαρά κτιριακά του προβλήματα

 

 

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζει το Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα, λόγω της θέσης του. Συγκεκριμένα λόγω του ότι η στάθμη του νερού στην περιοχή είναι πολύ ψηλή και τα εδάφη αργιλικά, υπάρχουν προβλήματα του σχολείου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, καταβάλλεται προσπάθεια από τις Τεχνικές Υπηρεσίες να επιλυθούν σταδιακά τα προβλήματα του σχολείου λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων για ταυτόχρονη επίλυση όλων των διάβρωσης, και διόγκωση/καθίζηση του εδάφους. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει σε απάντηση του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, σε ερώτηση της βουλευτή του ΑΚΕΛ Σκεύης Κούτρα Κουκουμά σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο αλλά και η αυλή προβλημάτων.

Μάλιστα το καλοκαίρι του 2015 προχώρησαν σε αντικατάσταση μωσαϊκών, επιδιόρθωση τοίχων με υγρασία, ανακαίνιση αποχωρητηρίων κτλ. με συνολικό κόστος €83.000,00. Περαιτέρω, τον Νοέμβριο του 2016 έχει ολοκληρωθεί η εργασία για συντήρηση της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης με βελτίωση της ηχητικής της αίθουσας, ηλεκτρολογική αναβάθμιση, πλήρη συν¬ τήρηση των χώρων υγιεινής και αντικατάσταση των αποχωρητηρίων τουρκικού τύπου, για τα οποίο το κόστος ανήλθε στις €50.000,00. Σε πρόσφατη επίσκεψη του στο σχολείο ο υπουργός Παιδείας σε σύσκεψη με τον πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έλαβε αποφάσεις για μέτρα προς επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Λύκειο Βεργίνας.

 

Συγκεκριμένα αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή δόθηκαν οδηγίες στη Σχολική Εφορεία για άμεση επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και στις Τεχνικές Υπηρεσίες για ιεράρχηση και υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων. Σύμφωνα με τον υπουργό, για το 2017 δεν προγραμματίζονται έργα καθότι δεν υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις, ωστόσο θα καταβληθεί προσπάθεια εξεύρεσης κονδυλίου από εξοικονομήσεις για πρόσθετη συντήρηση του σχολείου.

Send this to a friend