Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εντυπωσιάζει ο πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος Περβολιών, μπαίνουν και φωτοβολταϊκοί φανοστάτες!
Εντυπωσιάζει ο πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος Περβολιών, μπαίνουν και φωτοβολταϊκοί φανοστάτες!

Εντυπωσιάζει ο πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος Περβολιών, μπαίνουν και φωτοβολταϊκοί φανοστάτες!

 

 

Σχεδόν έτοιμος είναι ο παραλιακός πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος των Περβολιών, ένα εντυπωσιακό έργο που αναμένεται ν’ αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της δυτικής επαρχίας Λάρνακας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και πολύ σύντομα, όπως είναι και οι διαβεβαιώσεις του εργολάβου, το έργο θα παραδοθεί στο κοινό. Ο παραλιακός πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος των Περβολιών αρχίζει από τον Φάρο και καταλήγει στο Δημοσιογραφικό Χωριό. Είναι συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου κι εκατόν μέτρων και περιλαμβάνει πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, μικρές πλατείες, παγκάκια, φωτισμό, κιόσκια, χώρους πρασίνου και στάθμευσης. Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου, η δαπάνη της οποίας ανήλθε στο ένα εκατομμύριο, 100 χιλιάδες ευρώ.

Το κόστος καλύφθηκε από ειδικό ταμείο της κοινότητας, με συνεισφορά επιχειρηματιών της περιοχής. Στη δεύτερη φάση του έργου, που βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού, ο πεζόδρομος θα επεκτείνεται μέχρι το Μενεού. Σύμφωνα με το φθινοπωρινό ενημερωτικό δελτίο τύπου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, ο παραλιακός πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος Περβολιών θ’ αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος και την εικόνα της γύρω περιοχής ως τουριστικού προορισμού, αφού τα Περβόλια παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μια ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, κυρίως από ξένους που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή.

 

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του νέου Πολιτιστικού Κέντρου – Κλειστού Κοινοτικού Θεάτρου, χωρητικότητας 340 θέσεων, ενώ τροχιοδρομείται η δημιουργία μουσείου λαϊκής τέχνης με την αναπαλαίωση παλιού κτιρίου και η ανέγερση υπαίθριας (μόνιμης) εξέδρας εκδηλώσεων στο κέντρο του χωριού.

Και φωτοβολταϊκοί φανοστάτες…

Φωτοβολταϊκοί φανοστάτες θα εγκατασταθούν στον παραλιακό πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο των Περβολιών, ένα έργο που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ήδη έχει αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν της δυτικής επαρχίας Λάρνακας.

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να προκηρύξει προσφορές για την τοποθέτηση φωτοβολταικών σε όλο το μήκος του παραλιακού πεζόδρομου, από το Φάρο Περβολιών μέχρι και το Δημοσιογραφικό Χωριό, συνολικού μήκους πέραν του ενός χιλιομέτρου. Το κόστος θ’ ανέλθει στις 240 χιλιάδες ευρώ. Ο παραλιακός πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος των Περβολιών έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και είναι θέμα ημερών η επίσημη παραλαβή του έργου από τον εργολάβο. Έχουν ήδη κατασκευαστεί τρεις πλατείες, νησίδες πρασίνου, πεζόδρομος σε δύο επίπεδα, ποδηλατόδρομος και σκάλες που οδηγούν προς την παραλία.

Παρ’ όλο που δεν έχει γίνει ακόμη η τοπιοτέχνηση των χώρων πρασίνου, υπάρχει ήδη ώριμος κήπος, ο οποίος αποτελούσε μέρος των κήπων των κατοικιών, οι οποίοι είχαν επεκταθεί στον δημόσιο δρόμο. Στο μεταξύ στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Φάρου Περβολιών έχουν κατασκευαστεί δύο από τους έξι συνολικά κυματοθραύστες για προστασία των ακτών από την διάβρωση.

Το συνολικό κόστος θα φθάσει τα 3εκ 300 χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ, και θα καλυφθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια, με συνεισφορά του κοινοτικού συμβουλίου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2018.

23

Mαρία Πορφυρίου

 

Send this to a friend