Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χώρος άθλησης το κοινοτικό Λάρνακας
Χώρος άθλησης το κοινοτικό Λάρνακας

Χώρος άθλησης το κοινοτικό Λάρνακας

 

 

«Μνημόνιο Συναντίληψης» για τη δημιουργία νέου πολυδύναμου κέντρου στη Λάρνακα υπέγραψε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας με τον πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κλεάνθη Γεωργιάδη.

Σκοπός της υπογραφής του μνημονίου ήταν να επιλυθεί οριστικά το θέμα της ιδιοκτησίας του χώρου του κοινοτικού κέντρου, που ανήκε στον ΚΟΑ. Με τη νέα συμφωνία το κοινοτικό θα υπομισθωθεί στο Δήμο Λάρνακας για χρονική περίοδο 18 ετών με δικαίωμα ανανέωσης.

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία νέου πολυδύναμου κέντρου στην πόλη της Λάρνακας, που θ’ αποτελεί πυρήνα κοινωνικής πρόνοιας και απασχόλησης. Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι το νέο έργο θα περιλαμβάνει ανοικτό και κλειστό χώρο ενεργητικής και υγιούς ψυχαγωγίας κι εκγύμνασης, ενώ θα παρέχει δικαίωμα εξυπηρέτησης όλων των ομάδων πληθυσμού διαφορετικών εθνικοτήτων και χαμηλής εισοδηματικής τάξης.

 

Το κόστος του έργου (θεωρείται ώριμο) θα το αναλάβει αποκλειστικά ο Δήμος Λάρνακας με την χρηματοδότηση που θα πάρει από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας χαιρέτισε την υπογραφή του «Μνημονίου Συναντίληψης», τονίζοντας ότι ο κοινωνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό άξονα για την πόλη της Λάρνακας.

Βάσος Βάσου

*φωτογραφία αρχείου

Send this to a friend