Home ΛΑΡΝΑΚΑ 2 μήνες φυλάκιση σε 61χρονο για τον ξευλοδαρμό της συζύγου του
2 μήνες φυλάκιση σε 61χρονο για τον ξευλοδαρμό της συζύγου του

2 μήνες φυλάκιση σε 61χρονο για τον ξευλοδαρμό της συζύγου του

 

 

Κάθε γροθιά που έδωσε στη σύζυγό του ήταν… κι ένας μήνας φυλάκιση για τον 61χρονο Γ.Λ., από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα (29/3) σε δύο μήνες φυλάκιση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για αδικήματα που αφορούν βία στην οικογένεια.

Συγκεκριμένα, ο 61χρονος κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία στο αδίκημα της επίθεσης και της πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης εναντίον της 60χρονης συζύγου του. Τ’ αδικήματα διαπράχθηκαν το καλοκαίρι του 2015 στο σπίτι του ανδρογύνου. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η παραπονούμενη ξυλοφορτώθηκε από τον σύζυγό της για ασήμαντη αφορμή.

Αρχικά το ανδρόγυνο είχε μια συζήτηση σε σχέση με βλάβη που είχε το αυτοκίνητο του κατηγορουμένου. Σε κάποια στιγμή, ο τελευταίος απώλεσε την ψυχραιμία του και γρονθοκόπησε τη σύζυγό του στο κεφάλι. Εξαιτίας της γροθιάς που δέχθηκε, η γυναίκα έπεσε στον καναπέ και τότε ο 61χρονος την γρονθοκόπησε και πάλι. Δύο γροθιές που έδωσε στο κεφάλι της συζύγου του ήταν αρκετές για τον 61χρονο να καταδικαστεί σε δύο μήνες φυλάκιση από τον δικαστή Λοΐζο Μουγή, ο οποίος στην απόφασή του έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη τη γνωμάτευση του γιατρού που εξέτασε την παραπονούμενη στο Νοσοκομείο Λάρνακας (κατέθεσε και ως μάρτυρας στο δικαστήριο), σύμφωνα με την οποία η γυναίκα υπέστη, μεταξύ άλλων, ήπιο κεφαλαιμάτωμα.

 

Παράλληλα, το δικαστήριο στην απόφασή του επισήμανε την σοβαρότητα των αδικημάτων που σχετίζονται με βία στην οικογένεια καθώς και τη συχνότητα με την οποία αυτά διαπράττονται τα τελευταία χρόνια. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε η Άννα Γιάλλουρου.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend