Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πέντε χρόνια αδράνειας για τους δρόμους της Λάρνακας
Πέντε χρόνια αδράνειας για τους δρόμους της Λάρνακας

Πέντε χρόνια αδράνειας για τους δρόμους της Λάρνακας

 

 

Ένα γερό κονδύλι της τάξης των δέκα εκατομμυρίων ευρώ χρειάζεται για να αποκατασταθεί πλήρως το οδικό δίκτυο της Λάρνακας ως αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής αδράνειας στον τομέα αυτό κατά την προηγούμενη πενταετία. Αυτή την εκτίμηση έκανε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας μιλώντας σε εκδήλωση των Ροταριανών στη Λάρνακα στην οποία εξήγησε τα αίτια της άθλιας κατάστασης των περισσότερων δρόμων στην πόλη.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή χρειάζονται 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ για επιδιορθώσεις στους βασικούς δρόμους και λεωφόρους της πόλης και το γεγονός ότι έχουν γίνει «βουνό» τα προβλήματα, οφείλεται στο ότι τα τελευταία 5 χρόνια δεν διατέθηκε κανένα κονδύλι για το οδικό δίκτυο. Στο παρόν στάδιο γίνονται πρόχειρα μπαλώματα στις λακκούβες που έχουν καταντήσει τους δρόμους επικίνδυνους για την ασφάλεια των οδηγών, αλλά οι πρόχειρες επιδιορθώσεις δεν έχουν διάρκεια και με μια έντονη νεροποντή, ο δρόμος θα επανέλθει στην παλιά του κατάσταση, αν όχι σε χειρότερη, ανέφερε εκπρόσωπος των Δημοσίων Έργων.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα έργα που προωθούνται για χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και εξήγησε ότι χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να γίνει κατορθωτή η απορρόφηση ολόκληρου του ποσού των 18 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε η Λάρνακα, αφού απαιτείται η παρουσίαση ώριμων έργων. Από τα έργα που προτείνονται, τα δύο που οδεύουν σε προσφοροδότηση είναι η ανάπλαση του δημοτικού κήπου για την οποία οι προσφορές αναμένονται άμεσα και η ανέγερση της καινούργιας δημοτικής αγοράς, η προσφοροδότηση της οποίας τοποθετείται χρονικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Τέλος, ο δήμαρχος εξέφρασε αμφιβολίες αν θα υλοποιηθεί η πολυδιαφημιζόμενη ξενοδοχειακή επένδυση στις Φοινικούδες.

 

Τάσος Περδίος

Πηγή: dialogos.com.cy

Send this to a friend