Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αλλάζουν τα Περβόλια-Οργασμός έργων στο τουριστικό θέρετρο της Λάρνακας
Αλλάζουν τα Περβόλια-Οργασμός έργων στο τουριστικό θέρετρο της Λάρνακας

Αλλάζουν τα Περβόλια-Οργασμός έργων στο τουριστικό θέρετρο της Λάρνακας

Με σαφώς πιο αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν θα υποδεχθεί τη νέα καλοκαιρινή τουριστική χρονιά η κοινότητα Περβολιών, στην επαρχία Λάρνακας.

Τα νέα έργα που εκτελούνται ή που προγραμματίζονται στην κοινότητα συζητήθηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη που διοργάνωσε η τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και προβολής με τη συμμετοχή της κοινοτικής αρχής. Όπως αναφέρθηκε, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες στο πλαίσιο της Α΄ φάσης διαμόρφωσης του παραλιακού πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, με την εγκατάσταση φωτισμού και την τοπιοτέχνιση του χώρου.

Ο παραλιακός πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος, που ξεκινά από τον Φάρο και ολοκληρώνεται στο Δημοσιογραφικό Χωριό, αποτελεί ένα στολίδι που αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Στη σύσκεψη λέχθηκε, επίσης, ότι ξεκίνησε ο σχεδιασμός της Β΄ φάσης του έργου, που θα επεκτείνεται από το Δημοσιογραφικό Χωριό μέχρι το Μενεού. Εξάλλου, μέχρι τα τέλη ερχόμενου Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η κατασκευή μόνιμης υπαίθριας εξέδρας εκδηλώσεων στην πλατεία Περβολιών για πραγματοποίηση θερινών παραστάσεων.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το σύγχρονο Κοινοτικό Θέατρο των Περβολιών το οποίο πρόσφατα έχει ολοκληρωθεί, το επίπεδο πολιτιστικής δράσης στην κοινότητα αναμένεται να αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό. Όσον αφορά την κατασκευή κυματοθραυστών κατά μήκος της παραλίας, οι εργασίες βρίσκονται σ’ εξέλιξη, ενώ ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κώστας Τίγγης ανέφερε ότι έχει ετοιμαστεί συγκεκριμένο πλάνο αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών στις παραλίες εν’ όψει του επικείμενου καλοκαιριού. Μεταξύ άλλων, δημιουργούνται αποδυτήρια και τουαλέτες, θα γίνεται συστηματικός καθαρισμός των παραλιών, ενώ θα γίνει και σηματοδότηση των χώρων στάθμευσης.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend