Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Σημάδια φθοράς που φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις σε σημείο αθλιότητας, διαπίστωσε αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ που επισκέφθηκε την περιοχή στον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα. Τα ξύλινα παράθυρα των κατοικιών και των διαμερισμάτων, βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση. Πολλά από τα πορτοπαράθυρα έχουν φθαρεί από τα σκουλίκια ή έχουν σαπίσει, και δενμπορούν ούτε καν να ανοίξουν πλέον, και ορισμένα από αυτά είναι έτοιμα να πέσουν. Ο Βουλευτής του κόμματος, Νίκος Κέττηρος, τόνισε ότι ενώ το κράτος είχε υποσχεθεί στους ενοίκους των κατοικιών και των διαμερισμάτων ότι θα αντικαθιστούσε τα ξύλινα πορτοπαράθυρα με αλουμινένια, εντούτοις τίποτα δεν προχώρησε, όπως ο ίδιος είπε. Ο κύριος Κέττηρος, ανέφερε επίσης ότι πολλά πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα διότι οι πλάκες έχουν μετακινηθεί και αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους. Ιδιαίτερα άσχημη χαρακτήρισε και την εικόνα που παρουσιάζουν οι ανοικτοί χώροι οι οποίοι είχαν σχεδιαστεί ως χώροι πρασίνου και έχουν μετατραπεί σε χώρους απόρριψης σκουπιδιών.

Το αναφαίρετο δικαίωμα της επιστροφής των Λυσιωτών και όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, με την εφαρμογή όλων των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, σε μια ελεύθερη επανενωμένη, ειρηνική και ευημερούσα πατρίδα χωρίς ξένους στρατούς και κατοχή, χωρίς εποίκους, επεσήμανε ο Δήμαρχος Λύσης Αντρέα Καουρή, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο. Η φλόγα της επιστροφής, τόνισε ο Δήμαρχος Λύσης, παραμένει πάντα αναμμένη για 43 σχεδόν χρόνια και θα παραμένει μέχρι την ευλογημένη εκείνη ώρα. Αυτό είναι το κυρίαρχο ζητούμενο για ένα κατεχόμενο Δήμο, είπε χαρακτηριστικά. Κατά τη συνάντηση έγινε μεταξύ άλλων αναφορά στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λύσης τα οποία προκύπτουν από τις Κυβερνητικές περικοπές λόγω της οικονομικής κρίσης. Ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα που έθιξε ο Δήμαρχος Λύσης είναι εκείνο της απαγόρευσης από τοπικές εκκλησιαστικές επιτροπές να γίνονται εισφορές στο Ταμείο Αναξιοπαθούντων Λυσιωτών, όταν γίνονται κηδείες δημοτών του, των οποίων οι οικογένειες επιθυμούν να ενισχύσουν το Ταμείο. Ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής, τόνισε στον Μακαριότατο, ότι οι εισφορές αυτές είναι βασική πηγή συγκέντρωσης χρημάτων, ώστε να μπορεί στη συνέχεια ο Δήμος Λύσης να βοηθά Λυσιώτικες οικογένειες αλλά και άτομα που έχουν άμεση ανάγκη ηθικής και υλικής στήριξης. Ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε μεγάλη κατανόηση σ’ αυτό το πρόβλημα και τόνισε ότι στη δική του περιφέρεια ο Δήμος Λύσης μπορεί να δέχεται τέτοιες εισφορές και το γενικότερο θέμα θα το συζητήσει στα πλαίσια της Ιεράς Συνόδου.

Ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Ρένου Λυσιώτη, με τίτλο, Στρατάρχα μου παραδίδομαι και άλλες 19 ιστορίες. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοσιογραφική Εστία στις 7μμ. Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Γρηγορίου με τίτλο Ταξιδεύοντας, Μια ζωή στα επείγοντα της ψυχής και του πνεύματος, θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Κώστας Κατσώνης και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. Ο Ανδρέας Γρηγορίου είχε γράψει στίχους στην κυπριακή διάλεκτο, που μελοποιήθηκαν και ερμηνεύτηκαν από τον Μιχάλη Βιολάρη. Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσει ο Μίμης Σοφοκλέους, Καθηγητής Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η Χριστίνα Χριστοφή, ο Βάσος Βενιζέλος, η Δήμητρα Σωκράτους, η Βασιλική Χατζηαδάμου και ο Ηλίας Ηλία. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το φωνητικό σύνολο του Δήμου Λάρνακας και το Μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ.

Το Τμήμα Τροχαίας Λάρνακας διοργανώνει διάλεξη με θέμα ¨Οδική Ασφάλεια – Επαγγελματίες Οδηγοί¨ στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται από την Αστυνομία για μείωση των τροχαίων οδικών συγκρούσεων. Η διάλεξη απευθύνεται προς τους οδηγούς Λεωφορείων της εταιρείας Αστικά Λεωφορεία ΖΗΝΩΝ και θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 10:30πμ-12μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού Λάρνακας.

«Καφέ της Επιστήμης» διοργανώνει το Κίτιον Πλανητάριον Αστροσκοπείο κι έχει ως καλεσμένη την εγκεκριμένη επιστήμονα Αικατερίνη Δημητρίου, η οποία θα μιλήσει για την πιο εντυπωσιακή και επιστημονικά ενδιαφέρουσα έκρηξη αστέρα, τον «Υπερκαινοφανή 1987Α». Πρόκειται για πιο κοντινή στη Γη έκρηξη αστέρα, που παρατηρείται τα τελευταία 400 χρόνια.

Συνάντηση με την υπεύθυη του Κέντρου Ημέρας Λάρνακας Δρα. Άρτεμι Καλυβοκά, θα έχει στις 9πμ, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας. Στις 10πμ, θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο Δημαρχείο. Στις 11 το Δημοτικό Μέγαρο θα επισκεφθεί Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ

Send this to a friend