
5 Αργίες Σάββατο ή Κυριάκη. Σκληρό και αμείληκτο για εκπαιδευτικούς και κυβερνητικούς το 2017.
‘Εξτρα αργίες το 2017 ζητούν οργανωμένα σύνολα. Πολλές αργίες πέφτουν Σαββατοκύριακο.
Ένσταση από ΟΕΛΜΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ ,ΕΤΥΚ, EΠΟΕΤ, ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΣΕΠΑΗΚ προς το υπουργείο εσωτερικών και αίτηση για επιπρόσθετες αργίες για το 2017.
Σε απόγνωση βρίσκονται οι Κύπριοι εκπαιδευτικοί και κυβερνητικοί υπάλληλοι που υπέστησαν σοκ μόλις έμαθαν τις αργίες του 2017 και ζητούν να βοηθηθούν προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους.Κατά την συνεδρίαση των συμβουλίων το βράδυ της Παρασκευής, εκπρόσωποι των δασκάλων περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν και μίλησαν για τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί οι αργίες του χρόνου.
Επιπλέον, ζήτησαν να ρυθμιστούν οι αργίες από το Υπουργικό συμβούλιο και την παρέμβαση του προέδρου, ώστε οι αργίες του 2017 να αυξηθούν ή και να υπάρξει αναστολή φόρων για τους πληγέντες.
Θυμίζουμε πως όλες οι βασικές μας αργίες εντός του 2017 αρχής γινομένης από την Πρωτοχρονιά πέφτουν επίσης Σαββατοκύριακο
25η Μαρτίου, 1η Απριλίου και 28η Οκτωβρίου πέφτουν Σάββατο ενώ η 1η Οκτωβρίου πέφτει Κυριακή. Μόνη εξαίρεση η Πρωτομαγιά που πέφτει Δευτέρα, ο Κατακλυσμός που πάντοτε είναι Δευτέρα και ο Δεκαπενταύγουστος
Αναλυτικά:
Πρωτοχρονιά ,Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017
Θεοφάνεια, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017
Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017
25η Μαρτίου, Σάββατο
1η Απριλίου Σάββατο
Πρωτομαγιά, Δευτέρα 1 Μαΐου 2017
Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017
Δεκαπενταύγουστος, Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
1η Οκτωβρίου, Κυριακή
28η Οκτωβρίου, Κυριακη
Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΔΥ Κος. Γ.Αδραχτός απάντησε πως το αίτημα αυτό υποβλήθηκε σήμερα στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε το Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι ΠΑΣΥΔΥ Λευκωσίας οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν πως μόλις επιστρέψουν στις εργασίες τους τον καινούριο χρόνο θα μεταβιβάσουν το αίτημα τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πηγή : xeroteana.com