Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Δίωξη σε Νιγηριανό που βάφτισε τον σκύλο του με το όνομα του προέδρου της χώρας
Δίωξη σε Νιγηριανό που βάφτισε τον σκύλο του με το όνομα του προέδρου της χώρας

Δίωξη σε Νιγηριανό που βάφτισε τον σκύλο του με το όνομα του προέδρου της χώρας

[ad_1]


Ένας Νιγηριανός που ονόμασε τον σκύλο του «Μπουχάρι», δίνοντάς του δηλαδή το όνομα του προέδρου της χώρας, διώκεται από τη δικαιοσύνη.

Ο Τζοακίμ Ιρόκο «έχει το δικαίωμα» να βαφτίσει τον σκύλο του όπως του αρέσει, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του, ζητώντας την απαλλαγή του πελάτη του. «Το όνομα αυτό δεν ανήκει αποκλειστικά στον πρόεδρο (Μουχαμαντού) Μπουχάρι, είναι απλώς ένα όνομα που μπορεί να δοθεί σε οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα», υποστήριξε ο δικηγόρος Εμπούν Ολού Αντεγκμπορούα, χαρακτηρίζοντας «άσκοπη» τη δίωξη σε βάρος του Ιρόκο.

Ο τελευταίος διώκεται με την κατηγορία ότι οι πράξεις του θα μπορούσαν να διαταράξουν τη δημόσια τάξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία του κρατιδίου Ογκούν, ο ιδιοκτήτης του σκύλου είχε γράψει το όνομα πάνω στο ζώο, όχι για να κοροϊδέψει τον πρόεδρο αλλά για να πειράξει τον γείτονά του που ονομάζεται επίσης Μπουχάρι. «Αυτή η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με τον πρόεδρο», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μουγίβα Αντετζόμπι.

Η δίκη του Ιρόκο έχει οριστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου, ωστόσο στο μεταξύ ο σκύλος… το έσκασε.

Κάντε Like το newsbeast.gr

[ad_2]

Source link

Send this to a friend