Πιτσάκια caprese

[ad_1]

Μερίδες:για 8 πιτσάκια

Χρόνος προετοιμασίας:10′

Χρόνος μαγειρέματος:15′

Έτοιμο σε:25′

Υλικά

  • 8 πιτάκια για πίτσα ή μίνι πιτούλες για σουβλάκι
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε τα πιτάκια.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας, τον ξερό βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μοιράζετε τη σάλτσα επάνω στα πιτάκια και την απλώνετε με ένα κουτάλι. Σκορπάτε τη μοτσαρέλα και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε τα πιτσάκια για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

Βγάζετε τη λαμαρίνα από το φούρνο, σκορπίζετε τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.

[ad_2]

Source link

Send this to a friend