Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ικανοποιήθηκαν 2 αιτήματα της ΟΕΛΜΕΚ – Εκκρεμεί το καυτό θέμα των αδιόριστων
Ικανοποιήθηκαν 2 αιτήματα της ΟΕΛΜΕΚ – Εκκρεμεί το καυτό θέμα των αδιόριστων

Ικανοποιήθηκαν 2 αιτήματα της ΟΕΛΜΕΚ – Εκκρεμεί το καυτό θέμα των αδιόριστων

[ad_1]

Το δρόμο της οριστικής διευθέτησης παίρνουν από σήμερα δύο από τα τρία αιτήματα που έθεσαν τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Μετά από συνάντηση που διήρκησε δύο και πλέον ώρες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν:

Στην εφαρμογή του προγράμματος αλφαβητισμού στην Πρώτη και Δευτέρα τάξη Γυμνασίου σε πρωινό χρόνο και στην Τρίτη τάξη Γυμνασίου σε απογευματινό χρόνο.

Και, εργαστηριοποίηση των μαθημάτων Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Οικιακής Οικονομίας στο 50% των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, με μέγιστο αριθμό μαθητών τους 15. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρο, “παραμένει ένα καυτό θέμα των αδιόριστων που φαίνεται -για να είμαι ειλικρινής- ούτε το ίδιο το Υπουργείο δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα”.

Οι θέσεις που διατύπωσε ο Υπουργός Παιδείας θα δοθούν και γραπτώς στη συντεχνία των καθηγητών μέχρι την Τετάρτη, οπότε είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης. 

Από την πλευρά τους, τα μέλη της ΠΟΕΔ εκφράζουν ικανοποίηση για τις κυβερνητικές προτάσεις, που αφορούν στα θέματα παραβατικότητας και αλφαβητισμού. 

Συγκεκριμένα, θα εφαρμοστούν επιπρόσθετα προγράμματα αλφαβητισμού για μαθητές Δημοτικού, εντός της σχολικής μονάδας, και προγράμματα στήριξης για μαθητές που εκδηλώνουν παραβατική συμπεριφορά, με παροχή συμβουλών σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς και μέλη των οικογενειών τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, “σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε από τον ίδιο τον Υπουργό, τα σχολεία καλύπτονται και ως προς την στελέχωση. Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να έχουμε εντάσεις στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης”.

Η ηγεσία της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δασκάλων θα εξετάσει αύριο τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να λάβει τελικές αποφάσεις. 

[ad_2]

Source link

Send this to a friend