Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE Σαλάτα με κοτόπουλο, κουσκούς και ρεβίθια

Σαλάτα με κοτόπουλο, κουσκούς και ρεβίθια

[ad_1]

  • 100 γρ. ρεβίθια ξερά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 5 φύλλα δυόσμου
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • 200 γρ. κουσκούς
  • αγγουράκι σε κύβους
  • ντοματίνια κομμένα σε μικρά κομματάκια

Για τη σάλτσα

  • 300 γρ. γιαούρτι 2%
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2 λάιμ
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βράζουμε τα ρεβίθια, αφού τα έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ. Τα βράζουμε αρκετά αλλά όχι τόσο ώστε να μαλακώσουν πολύ. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα, 10 φύλλα βασιλικό, 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 2 λάιμ. Τα αφήνουμε για 5′ να μαριναριστούν.
  • Αφαιρουμε τα αρωματικά από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε στην άκρη
  • Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα. Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά και τα σοτάρουμε και αυτά για 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε κύβους 1 εκ.
  • Παραλληλα, έχουμε βάλει μπόλικο νερό να βράσει σε μια μέτρια κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά.
  • Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ και ρίχνουμε όσο βραστό νερό χρειάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. (Το πόσο νερό χρειάζεται εξαρτάται από τον κατασκευαστή).
  • Σκεπάζουμε το μπολ με ένα καπάκι ή μεμβράνη.
  • Αφήνουμε το κουσκούς να τραβήξει το νερό για όσο καιρό αναφέρει ο κατασκευαστής.
  • Τέλος το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι
  • Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά της (γιαούρτι, μαγιονέζα, μουστάρδα, μέλι, το κρεμμυδάκι, το τζίντζερ και χυμό από 2 λάιμ) με ένα κουτάλι.
  • Ανακατεύουμε απαλά τη σάλτσα με το κουσκούς, τα ρεβίθια και το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το αγγούρι και τα ντοματίνια.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

[ad_2]

Source link

Send this to a friend