[ad_1]
- 100 γρ. ρεβίθια ξερά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 στήθη κοτόπουλου
- 10 φύλλα βασιλικού
- 5 φύλλα δυόσμου
- ξύσμα από 2 λάιμ
- 200 γρ. κουσκούς
- αγγουράκι σε κύβους
- ντοματίνια κομμένα σε μικρά κομματάκια
Για τη σάλτσα
- 300 γρ. γιαούρτι 2%
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μέλι
- φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- χυμό από 2 λάιμ
- ¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε τα ρεβίθια, αφού τα έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ. Τα βράζουμε αρκετά αλλά όχι τόσο ώστε να μαλακώσουν πολύ. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα, 10 φύλλα βασιλικό, 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 2 λάιμ. Τα αφήνουμε για 5′ να μαριναριστούν.
- Αφαιρουμε τα αρωματικά από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε στην άκρη
- Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα. Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά και τα σοτάρουμε και αυτά για 1 λεπτό.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε κύβους 1 εκ.
- Παραλληλα, έχουμε βάλει μπόλικο νερό να βράσει σε μια μέτρια κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά.
- Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ και ρίχνουμε όσο βραστό νερό χρειάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. (Το πόσο νερό χρειάζεται εξαρτάται από τον κατασκευαστή).
- Σκεπάζουμε το μπολ με ένα καπάκι ή μεμβράνη.
- Αφήνουμε το κουσκούς να τραβήξει το νερό για όσο καιρό αναφέρει ο κατασκευαστής.
- Τέλος το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι
- Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά της (γιαούρτι, μαγιονέζα, μουστάρδα, μέλι, το κρεμμυδάκι, το τζίντζερ και χυμό από 2 λάιμ) με ένα κουτάλι.
- Ανακατεύουμε απαλά τη σάλτσα με το κουσκούς, τα ρεβίθια και το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το αγγούρι και τα ντοματίνια.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
[ad_2]
Source link
Διαβαστε επισης