[ad_1]
Η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία αφορά επί της ουσίας σε απόφαση για μείωση των επιβαρυντών στα τρόφιμα που δημιουργούνται από την καύση ξύλων κατά την παρασκευή.
Ως εκ τούτου, τα καπνιστά προϊόντα της Κύπρου επηρεάζονται και οι παρασκευαστές αναζητούν πλέον άλλους τρόπους και διαδικασίες παρασκευής.
Τα δεδομένα άλλαξαν όταν οι αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές αποφάσισαν να μειώσουν τις ανώτατες επιτρεπτές τιμές σε πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, οι οποίοι θεωρούνται καρκινογόνοι. Λούντζες, λουκάνικα, χοιρομέρια και άλλα παραδοσιακά προϊόντα έχουν μπει στο μικροσκόπιο.
Σούβλες, σουβλάκια και άλλα προϊόντας στα κάρβουνα, που επίσης έχουν ευρεία κατανάλωση στην Κύπρο, δεν επηρεάζονται από τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία, καθώς οι τιμές σε προϊόντα σχάρας παραμένουν στα ίδια επίπεδα.
Παρόλα αυτά οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο τρόπος ψησίματος, αν δεν τηρούμε συγκεκριμένους κανόνες, μπορεί να αυξήσει τις καρκινογόνες ουσίες στο κρέας.
Οι παρασκευαστές καπνιστών προϊόντων έχουν διορία να αλλάξουν τους τρόπους και τις διαδικασίες παρασκευής των προϊόντων τους μέχρι και τις αρχές του 2017.
[ad_2]
Source link