[ad_1]
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση για επ’ αόριστον αναβολή της πώλησης που φέρεται να έλαβε ο Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έρχεται μετά τη λήψη προσφορών από ενδιαφερόμενα μέρη για πώληση του μεριδίου, που σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις είναι αξίας €4,7 δισ.
Στη ρωσική κυβέρνηση ανήκει το 50,08% της εταιρείας, ενώ ένα τέταρτο και μία μετοχές ανήκουν στην περιφερειακή αρχή Μπασκορτοστάν της περιοχής Βόλγα, όπου είναι και η έδρα της εταιρείας.
Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον εκπρόσωπο Τύπου του κ. Μεντβέντεφ ή το Υπουργείο Οικονομίας σε ερώτηση του πρακτορείου.
Στο μεταξύ, οι μετοχές της Bashneft σημείωσαν απότομη πτώση της τάξης του 10% στο Χρηματιστήριο της Μόσχας.
Η απόφαση για μη πώληση του μεριδίου της κυβέρνησης στην Bashneft σημαίνει ότι το απόθεμα της κυβέρνησης για υποστήριξη του προϋπολογισμού θα τελειώσει φέτος, γράφει η καθημερινή Vedomosti, επικαλούμενη κυβερνητικό αξιωματούχο.
Τα ρωσικά ΜΜΕ έχουν εκτιμήσει ότι η πώληση τερματίστηκε για πολιτικούς λόγους ύστερα από διαφωνίες για τη συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο, ειδικότερα μεταξύ της Rosneft και της Lukoil.
[ad_2]
Source link