
[ad_1]

Γλυκό ή καυτερό; Ανάλογα με το πώς το προτιμάτε το παρακάτω πιάτο είναι πανεύκολο και γρήγορο, ιδανικό για εργένηδες ή για μια λύση της στιγμής. Δοκιμάστε το με κόκκινες καυτερές πιπεριές αν το αντέχετε, διαφορετικά με τη γλυκιά κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 300 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής άλεσης
- ½ κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη (μπορείτε να βάλετε και 3 μικρές καυτερές)
- 10 καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/3 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο extra-virgin olive oil
- Αλάτι, Πιπέρι
- ¾ κούπας φέτα θρυμματισμένη
- 3 κούπες ρόκα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα ώστε να θρυμματιστούν και τα ρίχνουμε σε ένα τηγανάκι για να καβουρδιστούν.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πιπεριά και το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια.
- Ρίχνουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα βγάζουμε al dente.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια, κρατώντας 1/2 κούπα από το νερό τους και ρίχνουμε και τα δυο στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τη φέτα και τη ρόκα και το πιάτο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Tip
Το ξέρετε ότι η κόκκινη πιπεριά έχει περισσότερη βιταμίνη C ακόμα και από το πορτοκάλι και πως συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και στην προστασία των κυττάρων μας από τη γήρανση, την αρτηριοσκλήρυνση και από διάφορες μορφές καρκίνου;
[ad_2]
Source link
Διαβαστε επισης