[ad_1]
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κούπα τραχανάς
- 2 κούπες νερό
- 8 κ.σ. συμπυκνωμένος χυμός τομάτας,
- (ή 2 ψιλοκομμ. τομάτες, αλλά λιγότερο νερό)
- 1 μικρό/μεσαίο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2-3 κ.σ κόκκινο κρασί
- αλάτι
- πάπρικα
- λίγη κανέλλα
- μαϊντανός
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Ρίχνω το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζω το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνω τον τραχανά κι ανακατεύω για 0,5-1 λεπτό. Σβήνω με το κρασί.
- Προσθέτω το νερό, την τομάτα κι όλα τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, αλάτι, πάπρικα, μαϊντανός, κανέλλα) εκτός από το πιπέρι.
- Χαμηλώνω τη φωτιά κι αφήνω να βράσει μέχρι να πιεί το νερό (για 10΄περίπου), ανακατεύοντας συχνά.
- Σερβίρω τρίβοντας φρεσκο πιπέρι από πάνω.
Καλή όρεξη!
[ad_2]
Source link
Διαβαστε επισης