
[ad_1]

Αποφάσισες να νηστέψεις ή να βγάλεις το κρέας γενικά από τη διατροφή σου; Δες πώς μπορείς να αναπληρώσεις το κενό τρώγοντας φάβα.
Είχες δοκιμάσει κάποτε στη Σαντορίνη και ήταν εξαιρετική. Από εκείνες όμως τις διακοπές δεν δοκίμασες να αγοράσεις και να φτιάξεις μόνη σου. Κι όμως, η φάβα είναι πολύ θρεπτική και απαραίτητη στον οργανισμό σου κυρίως σε τέτοιες περιόδους νηστείας.
Τι είναι ακριβώς; Πρόκειται για αφυδατωμένα σπέρματα λαθουριού, ενός είδους αρακά που περιέχει υδατάνθρακες και πρωτείνες σε υψηλά ποσοστά. Η φάβα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β1, φολικό οξύ, μαγνήσιο και κάλιο (που ρυθμίζουν την πίεση), χαλκό που ενισχύει το ανοσοποιητικό, φώσφορο και σίδηρο.
Τι προσφέρει στον οργανισμό σου; Διατηρεί το σάκχαρο και τη χοληστερίνη σε κανονικά επίπεδα, βοηθάει το γαστρεντερικό σύστημα να λειτουργεί ομαλά, διατηρεί την καλή μνήμη και το νευρικό σύστημα, κινητοποιεί το μεταβολισμό ενώ προλαμβάνει και ασθένειες όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Τι περιμένεις; Βάλτην σήμερα κιόλας στο τραπέζι και στη ζωή σου!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
[ad_2]
Source link