Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Πρόταση μομφής κατά του Κροάτη πρωθυπουργού υπερψήφισε το Κοινοβούλιο
Πρόταση μομφής κατά του Κροάτη πρωθυπουργού υπερψήφισε το Κοινοβούλιο

Πρόταση μομφής κατά του Κροάτη πρωθυπουργού υπερψήφισε το Κοινοβούλιο

[ad_1]


Το κροατικό κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα πρόταση μομφής σε βάρος του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Τίχομιρ Ορέσκοβιτς και της κυβέρνησής του. Την πρόταση μομφής είχε καταθέσει το μεγαλύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, το συντηρητικό HDZ.

Το HDZ είχε βοηθήσει πριν από πέντε μήνες να πάρει την πρωθυπουργία ο Ορέσκοβιτς, όμως οι σχέσεις μεταξύ τους επιδεινώθηκαν εξαιτίας μιας υπόθεσης σύγκρουσης συμφερόντων στην οποία εμπλέκεται ο αρχηγός του HDZ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τόμισλαβ Καραμάρκο.

Το HDZ σχεδιάζει να προτείνει ως πρωθυπουργό τον υπουργό Οικονομικών Ζντράβκο Μάριτς. Αν δεν καταστεί δυνατό να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση μέσα σε 30 ημέρες, κάτι που πολλοί θεωρούν πιθανό, η πρόεδρος Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς θα πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Κάντε Like το newsbeast.gr

[ad_2]

Source link

Send this to a friend