[ad_1]
Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης μεταφέρει μήνυμα προς τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπάν Γκι Μουν, όπως αποφεύγονται ενέργειες, που δημιουργούν εντάσεις στις συνομιλίες, όπως τα πρόσφατα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης, με την παρουσία Ακιντζί στο περιθώριο της πρώτης παγκόσμιας ανθρωπιστικής Συνόδου.
Παράλληλα αναμένετο να ενημερώσει τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού, για την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων και την μελλοντική πορεία των συνομιλιών.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην έδρα του ΟΗΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει χωριστές συναντήσεις με τους Αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Θυμίζουμε ότι ο κύριος Κασουλίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συνδράμει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, στην προσπάθεια του για εκλογή θέση του Προέδρου της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα έχει στις 13 Ιουνίου συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι και με την Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Βικτόρια Νούλαντ.
[ad_2]
Source link