[ad_1]
Η δήλωσή έγινε στη διάρκεια του 8ου Στρατηγικού και Οικονομικού Διαλόγου ΗΠΑ-Κίνας, μια ετήσια συνάντηση που πραγματοποιείται στο Πεκίνο και επικεντρώνεται στη διευθέτηση των διαφορών κατά του εμπορίου και της ασφάλειας μεταξύ των δύο στρατιωτικών και οικονομικών δυνάμεων του κόσμου.
Η Κίνα, νούμερο ένα στον κόσμο στην παραγωγή χάλυβα, διαθέτει περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής, και έχει κατηγορηθεί πως έχει κατακλύσει την παγκόσμια αγορά, πουλώντας σε τιμές κάτω του κόστους κατά παράβαση των παγκόσμιων κανόνων εμπορίου.
Η πρακτική έχει δημιουργήσει “στρέβλωση και επιζήμιες επιπτώσεις στις παγκόσμιες αγορές” χάλυβα και αλουμινίου, τομείς όπου η Κίνα έχει τεράστιες δυνατότητες παραγωγής, σημείωσε ο κ. Λιου.
[ad_2]
Source link









