Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE Τα κλασικά mac n’ cheese με κιμά
Τα κλασικά mac n’ cheese με κιμά

Τα κλασικά mac n’ cheese με κιμά

[ad_1]

Ένα διαφορετικό mac n’ cheese  από αυτά που έχετε συνηθίσει, αφού ξέρετε δεν είμαι normal μάγειρας.

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 lt γάλα
  • 1 κσ αγγλική μουστάρδα
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 10 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/4 κγ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 500 γρ. macaroni
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τον κιμά

  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 3-4 κσ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ κγ. πάστα ντομάτας
  • 1 πρέζα κανέλα τριμμένη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • Αλάτι-πιπέρι

04

Εκτέλεση

Σε μια μικρή και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και με μια κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει, ρίχνουμε τη κανέλα, το γαρύφαλλο μαγειρεύουμε για άλλο λίγο και ρίχνουμε την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30-35 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί αλατοπιπερώνουμε  αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.

02

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σίγα σιγά το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει και αποσύρουμε απ τη φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ τα τυριά, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, τα μακαρόνια, τον κιμά και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

Αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

03

#tip: Το φαγητό αυτό μπορούμε να το κάνουμε και με κοφτό μακαρονάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

[ad_2]

Source link

Send this to a friend