[ad_1]
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τόσο για το θέμα της μείωσης της θητείας αλλά ανέλυσε στον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου και το θέμα της πρόσληψης των 3.000 οπλιτών σε ό,τι αφορά την μισθοδοσία αλλά και για κάποια ειδικά σχέδια που έχουν διαμορφωθεί από το υπουργείο έτσι ώστε όπως για παράδειγμα από το σχέδιο σπουδών να δίνεται η δυνατότητα σε νέα παιδιά να υπηρετούν στην εθνική φρουρά ως επαγγελματίες οπλίτες αλλά ταυτόχρονα να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια με μείωση διδάκτρων που θα φτάνει και το 50%.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, “είναι μια απόφαση που αποτελεί υλοποίηση του τρίτου πυλώνα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς και που επιτρέπει την μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 18 μήνες για την 2015Β ΕΣΣΟ και από την νέα ΕΣΣΟ στους 14 μήνες. Θέλω να σημειώσω και να επαναλάβω ότι και οι άλλοι δύο πυλώνες του όλου σχεδίου αναδιοργάνωσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Δηλαδή η νέα δομή δυνάμεων όπως επίσης και ο πυλώνας που αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα”.
Στις δηλώσεις του ο Αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου κάλεσε όσους αντιδρούν με την μείωση να βγουν να πουν στους πολίτες ξεκάθαρα εάν συμφωνούν ή διαφωνούν:
“Η αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην υλοποίηση του έργου της αφήνει κατά μέρος και στο περιθώριο όσους συνεχίζουν να αντιδρούν που επιτέλους πρέπει να βγουν να πουν στους πολίτες ξεκάθαρα εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτό το σημαντικό μεταρρυθμιστικό μέτρο που οφείλαμε εδώ και χρόνια να είχαμε υλοποίηση”.
Ο κ. Χριστοφόρου τόνισε ότι το μέτρο της μείωσης της θητείας ήταν ένα μέτρο που οφείλαμε ως κοινωνία και ως τόπος να το πάρουμε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.
[ad_2]
Source link