Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κάτω από το 8% η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων
Κάτω από το 8% η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων

Κάτω από το 8% η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων

[ad_1]

Τα ελληνικά 10ετή ομόλογα έπεσαν κάτω από το 8% για πρώτη φορά μέσα στους τελευταίους έξι μήνες, μετά την καταρχήν συμφωνία για διευθέτηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους στην συνεδρίαση του  Eurogroup της  Δευτέρας.

Η απόφαση αυτή για το χρέος φαίνεται να είναι ένας συμβιβασμός μεταξύ της Γερμανίας, η οποία δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα χρειάζεται πρόσθετη ελάφρυνση χρέους, και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο επιμένει ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων υποχωρεί κατά 61 μονάδες βάσης στο 7,89%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου. 

“Τουλάχιστον, φαίνεται το χάσμα μεταξύ του ΔΝΤ και των Γερμανών να μειώνεται και αυτό έχει πολύ καλή υποδοχή από τους επενδυτές” σύμφωνα με τον Nick Stamenkovic, στρατηγικό αναλυτή ομολόγων της RIA Capital Markets.

[ad_2]

Source link

Send this to a friend