Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οι Αρμένιοι ζητούν την αλληλεγγύη του κυπριακού λαού
Οι Αρμένιοι ζητούν την αλληλεγγύη του κυπριακού λαού

Οι Αρμένιοι ζητούν την αλληλεγγύη του κυπριακού λαού

[ad_1]

Οι κατοικημένες περιοχές και ο άμαχος πληθυσμός βρέθηκε στο στόχαστρο του στρατού του Αζερμπαιζάν, στην πρόσφατη αναζωπύρωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη τύπου η Συντονιστική Επιτροπή των αρμενικών κομμάτων της Κύπρου. 

Κατήγγειλαν θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου εναντίον μαθητών και ηλικιωμένων, που έφεραν στη μνήμη όλων εικόνες του 1988, ενώ τόνισαν ότι η εκεχειρία που συμφωνήθηκε δεν γίνεται σεβαστή από τους Αζέρους. 

Κατήγγειλαν επίσης τον σκοτεινό ρόλο της Τουρκίας στα γεγονότα, η οποία σύμφωνα με τον Χακόπ Μανουκιάν, εκπαιδεύει Αζέρους στρατιώτες, ενώ υπάρχουν αναφορές ακόμη και για συμμετοχή Γκρίζων Λύκων στις συγκρούσεις. 

Η Επιτροπή ευχαρίστησε την κυπριακή Κυβέρνηση για την άμεση καταδίκη της επίθεσης και ζήτησε την στήριξη και την αλληλεγγύη του κυπριακού λαού στη νέα δοκιμασία των Αρμενίων.

[ad_2]

Source link

Send this to a friend