Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τη Δευτέρα 18 Απριλίου μεταφέρεται στο Αυγόρου τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Οσίου Κενδέα
Τη Δευτέρα 18 Απριλίου μεταφέρεται στο Αυγόρου τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Οσίου Κενδέα

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου μεταφέρεται στο Αυγόρου τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Οσίου Κενδέα

Για πρώτη φορά μεταφέρεται τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, στην Ιερά Μονή Αγίου Κενδέα στο Αυγόρου, τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου Κενδέα που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κύκκου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Απριλίου 2016 θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στην Ιερά Μονή Αγίου Κενδέα στο Αυγόρου, τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου Κενδέα το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κύκκου προς ευλογία και αγιασμό των πιστών της επαρχίας, εν’ όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος».

Προστίθεται ότι «το ιερό λείψανο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή για προσκύνημα μέχρι και το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων 24 Απριλίου 2016».

Η Μονή θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα, ενώ την Τετάρτη 20 Απριλίου στις πέντε το απόγευμα θα τελεστεί Παράκληση στον Άγιο Κενδέα και την Παρασκευή 22 Απριλίου θα τελεστεί αγρυπνία από τις 8:30μ.μ μέχρι τις 12:30π.μ.

Επίσης το Σαββάτο 23 Απριλίου μετά τον Εσπερινό της εορτής των Βαΐων, θα τελεστεί το Άγιο Ευχέλαιο».

Send this to a friend